oaednews

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Αύξηση της ανεργίας τον τελευταίο μήνα στην Ισπανία

Σε μια περίοδο που ούτως ή άλλως φθίνει παραδοσιακά η εποχική απασχόληση και αυξάνεται η ανεργία στον τομέα του τουρισμού.

Η ανάκαμψη στην ισπανική αγορά εργασίας έχασε τη δυναμική της τον Σεπτέμβριο καθώς ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα, αντανακλώντας την ευρύτερη επιβράδυνση της οικονομίας, την ώρα που η Ισπανία προχωρά προς τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου.
Ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων αυξήθηκε κατά 0,64% ή κατά 26.087 άτομα στα 4,09 εκατομμύρια, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Πρόσληψη καθαριστριών στο Δήμο Μαραθώνα (Ψινάκης )

Πρόσληψη καθαριστριών με σύμβαση Μίσθωσης Έργου (ΣΜΕ) για το σχολικό έτος 2015-2016, για τις παρακάτω σχολικές μονάδες αρμοδιότητά της.
Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι από την 01/9/2015 εως και τον 6/2016 ή από την ημερομηνία έναρξης του έργου της καθαριότητας έως και τον 6/2016. Η αμοιβή του/της καθαρίστριας καθορίζεται σύμφωνα με τα οριζόμενα 145586/17-09-2015/Κ1 (ΦΕΚ2037/17-9-2015).
Γενικά Προσόντα:
1. Να έχουν υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επελέγησαν.
Οι υποψήφιοι, για να γίνουν δεκτοί στη διαδικασία επιλογής, πρέπει να έχουν ηλικία από18 έως 65 ετών.
2. Πρόσφατο Πιστοποιητικό υγείας (από Δημόσιο Νοσοκομείο, κέντρο υγείας) .
3. Εντοπιότητα .
Δικαιολογητικά συμμετοχής:

Βομβαρδίστηκε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Κουντούζ του Αφγανιστάν

Τρεις εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) σκοτώθηκαν, όταν βομβαρδίστηκε νοσοκομείο της οργάνωσης στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν. Οι ΗΠΑ εξετάζουν πιθανή εμπλοκή τους στο χτύπημα.
Το νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα προσέφερε σημαντική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της πόλης αυτής από την Δευτέρα που κατελήφθη η Κουντούζ από τους Ταλιμπάν και στην συνέχεια κατά την αντεπίθεση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας για την ανακατάληψή της.
Ήταν η μοναδική ιατρική εγκατάσταση στην περιοχή που μπορούσε να περιθάλψει ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας ΑΕ ψάχνει 13 άτομα

Η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε. (ΑΕΜΥ Α.Ε.) στο πλαίσιο της υπ” αρ. Α2β/Γ.Π.63103/27-8-2015 απόφασης Υπουργού Υγείας ανακοινώνει την πρόσκληση συνεργασίας με 13 ιατρούς ειδικοτήτων, γενικής ιατρικής, ακτινοδιαγνωστικής, γενικής χειρουργικής, παιδιατρικής, οδοντιατρικής, ορθοπεδικής, δερματολογίας, νευρολογίας, ουρολογίας και ενδοκρινολογίας για τη σύναψη συνεργασίας με την Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. για έως ένα (1) έτος με καθεστώς έκδοσης από αυτούς απόδειξης παροχής υπηρεσιών προκειμένου για την υποστήριξη της παροχής των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Εταιρεία με την επωνυμία Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. και συγκεκριμένα στις δομές, Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού και Κέντρο Υγείας – Αποκατάστασης – Αποθεραπείας Κερατέας- Κ. Πρίφτης.

Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι εδώ!

Ξεκινάει το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, μια περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο ΟργανισμόςΠολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, ώρα 4μ.μ.
ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του αρχαιολογικού χώρου, Ερμού 148
Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου (έως 40 άτομα)
Σάββατο 10 Οκτωβρίου, ώρα 10.30 π.μ.
ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του αρχαιολογικού χώρου, Ερμού 148
Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου (έως 40 άτομα)
Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, ώρα 5μ.μ.
ΒΟΡΕΙΑ ΚΛΙΤΥΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ

Απάντηση Νίκου Συρμαλένιου σε επιστολή Κώστα Μακρή για τον ΟΑΕΔ Μήλου


Προς κ. Κώστα Μακρή
 Μήλος

Αγαπητέ φίλε Κώστα,
Διάβασα φυσικά την επιστολή σου, την οποία ποτέ δεν παρέλαβα προσωπικά, αλλά εν πάση περιπτώσει την εντόπισα στον ηλεκτρονικό τύπο της Μήλου.
Καταρχήν πρέπει να διευκρινιστεί ότι αυτοτελές γραφείο ΟΑΕΔ δεν υπήρξε ποτέ στη Μήλο και η εξυπηρέτηση των υπηρεσιών του γινόταν μέσα από το υποκατάστημα του ΙΚΑ, που ως γνωστόν έκλεισε και μετατράπηκε σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης λόγω της μεγάλης υποστελέχωσης του.

Τα ρομπότ οδηγούν σε ανεργία???

«Ρώτα κάποιον πως θα αντιμετωπίσει το γεγονός ότι τα ρομπότ θα του πάρουν την δουλειά και θα αντιδράσει με τέτοιον τρόπο λες και του ζήτησες χρήσιμες συμβουλές για την αποτροπή επίθεσης μονόκερων… Αλλά αυτό δεν θα έπρεπε καθόλου να είναι μια περίεργη ερώτηση» λέει ο διάσημος Αυστραλός κωμικός Μάικλ Κόνελ και σίγουρα δεν πρόκειται για χιούμορ αλλά για μια αλήθεια του κοντινού μέλλοντος. Όπως γράφει στο βιβλίο του ο νεαρός βραβευμένος δημοσιογράφος, συγγραφέας, επιχειρηματίας και ακτιβιστής Φεντερίκο Πιστόνο, με τον τίτλο «Τα ρομπότ θα σου κλέψουν την δουλειά αλλά αυτό είναι ΟΚ: Πώς να επιβιώσεις στην οικονομική κατάρρευση και να είσαι ευτυχισμένος», σύντομα θα γίνουμε απαρχαιωμένοι.

Επενδύσεις σε κλάδους με προστιθέμενη αξία ζητά ο ΣΕΒ

Εχει σημάνει πλέον η ώρα της ενθάρρυνσης των επενδύσεων σε οριζόντιο επίπεδο, υπογραμμίζει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο του δελτίο. Γιατί το αδύναμο και αβέβαιο θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο «προμοτάρει» τελικά επιχειρήσεις που δεν είναι ανταγωνιστικές.Στα χρόνια της κρίσης δεν επιτεύχθηκε η επιθυμητή παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας, καθώς η απασχόληση και η προστιθέμενη αξία (αμοιβές εργασίας και κέρδη) υποχώρησαν ταχύτερα στους διεθνώς εμπορεύσιμους κλάδους της οικονομίας.