oaednews

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Εσπερίδα με θέμα «Κίνητρα και προτάσεις για ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα των Τουριστικών Επιχειρήσεων»


"Πρόσβαση στη Γνώση, Θεμέλιο στην Ανάπτυξη"

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Με την παρούσα επιστολή, έχουμε την τιμή να σας ενημερώσουμε για την Εσπερίδα που διοργανώνει ηHellenic Tourism Society με το ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιάμε θέμα «Κίνητρα και προτάσεις για ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα των Τουριστικών Επιχειρήσεων» που θα διεξαχθεί στις 11 Μαρτίου 2014 στο ξενοδοχείο SAVOY, Πειραιά.


Σκοπός της εκδήλωσης είναι να προσφέρουμε λύσεις και ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του εγχώριου τουριστικού μας προϊόντος και αναμένεται να την παρακολουθήσουν περίπου 250 σύνεδροι, επιχειρηματίες, σπουδαστές τουρισμού και άλλοι ενδιαφερόμενοι  επαγγελματίες του χώρου.

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι δωρεάν ωστόσο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης μετά το πέρας των εργασιών της Εσπερίδας από την Γραμματεία της εκδήλωσης.

ΕΟΤ: Από 12 Μαρτίου οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό.


  Από 12 Μαρτίου οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό .

Η Τρόικα τα βάζει με τα συνδικάτα -Θέλει αλλαγές σε μισθούς, εργασιακά δικαιώματα και απεργίες.


«Θεωρώ ότι είναι δεδομένη η δήλωση επαρκούς προόδου. Διαπιστώνω βούληση όλων των πλευρών να κλείσουμε», τόνισε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά από τη νυχτερινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την Τρόικα, όπου ουσιαστικά έγινε ανασκόπηση των έως τώρα πεπραγμένων και καταγραφή των συγκλίσεων και των αποκλίσεων εν όψει του EUROGROUP.

Δημόσιο: Η τρόικα ζητάει 2.000 απολύσεις το πρώτο τρίμηνο του 2015 & πρώτο μισθό 586 ευρώ

Μείωση του μισθού του νεοδιοριζόμενου στο Δημόσιο στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα  (δηλαδή, 586 ευρώ) και 2.000 απολύσεις το πρώτο τρίμηνο του 2015 είναι οι νέες απαιτήσεις της τρόικας.

Η Πορτογαλία ταράζει τα νερά

Κάτι τρέχει... στην Πορτογαλία με το νερό, που δεν πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα με έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου της χώρας, «και οι 19 συμβάσεις παραχώρησης στο πλαίσιο της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην ύδρευση, επιβάρυνε τις τοπικές κοινωνίες». Ακόμα χειρότερο είναι ότι «τα 3/4 των συμβάσεων παραχώρησης εγγυώνται αποζημιώσεις στις ιδιωτικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών, εάν υπάρχει πτώση στη χρήση του νερού στον αριθμό των καταναλωτών».