oaednews

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Εκτός ΑΣΕΠ οι προσλήψεις για αυτεπιστασία

Στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣ προβλέπονται άρθρο 86, οι εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις σε δήμους, εφόσον πρόκειται για έργα με αυτεπιστασία.
Στην αιτιολογική έκθεση με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων προσωπικού για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία», τονίζεται:
«Με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 40 του ν. 4024/2011, η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού για τις ανάγκες εκτέλεσης έργων με αυτεπιστασία υπήχθη σε ένα πολύπλοκο σύστημα επιλογής και διάθεσης προσωπικού, μέσα από ένα ετήσιο κυλιόμενο πίνακα ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ., με εμπλοκή στη διαδικασία τόσο του εν λόγω Οργανισμού όσο και του Α.Σ.Ε.Π.

Άνοιξαν θέσεις από Εφορεία Αρχαιοτήτων

Πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού και τεχνιτών, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών για χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και έως τη συμπλήρωση δώδεκα (12) μηνών, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως το τέλος του έργου.
Θέσεις:
  • 1 ΠΕ Αρχαιολόγος
  • 1 ΠΕ Μηχανικός ειδικότητας Αρχιτεκτόνων με εξειδίκευση σε αρχαιολογικά έργα
  • 1 ΤΕ Συντηρητές Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Ομάδας Α
  • 1 ΔΕ Τεχνικοί Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης
  • 2 ΔΕ Εργατοτεχνίτες

Οργανισμό Κεντρικών Αγορών-Αλιείας Α.Ε, ζητά 30 άτομα

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα (30) ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων της καθαριότητας των υπαίθριων – χερσαίων, κοινόχρηστων χώρων και κτιρίων Διοίκησης της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών (Λαχαναγορά – Νέα Αγορά Κρεάτων – Αγορά Καταναλωτή) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ «Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε.», ανακοινώνει η εν λόγω εταρεία, που εδρεύει στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής –Κέννεντυ 1 και Πύργου-.

Βερναρδάκης για Infogov: Επιδόματα, προγράμματα, αλλαγές στο Δημόσιο σε μια εφαρμογή

Πώς θα σας φαινόταν αν θα μπορούσατε να δείτε στην οθόνη του κινητού σας τηλεφώνου ή του tablet, όλες τις νεότερες ειδήσεις για προσλήψεις, επιδόματα, προγράμματα, αλλαγές στη δημόσια διοίκηση; Με δυο λόγια, όλες τις κυβερνητικές δράσεις; Την πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή παρουσιάζει σήμερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαθεσιμότητα: Σταματούν οι πειθαρχικές διώξεις κατά δημοτικών υπαλλήλων, αιρετών

Την παύση των πειθαρχικών διώξεων δημοτικών υπαλλήλων και αιρετών που αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία εργαζομένων κατά τη διαδικασία διαθεσιμότητας, προβλέπει άρθρο του πολυνομοσχεδίου ΟΤΑ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση: “Με την παρούσα διάταξη, λαμβάνεται πρόνοια για να δοθεί τέλος στις δικαστικές περιπέτειες  δημοτικών υπαλλήλων και αρμοδίων προς διορισμό οργάνων των ΟΤΑ (δημάρχων, προέδρων ν.π.δ.δ) για τη μη χορήγηση στο πρώην Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στοιχεία των υπαλλήλων οι οποίοι, με τις διατάξεις του ν.4093/2012,

Ευκολότερη η νομική στήριξη υπαλλήλων ΟΤΑ, αιρετών


«Θετική εισήγηση της Υπηρεσίας» και όχι της «Νομικής Υπηρεσίας» των δήμων και των περιφερειών θα απαιτείται, πλέον, για την νομική στήριξη  υπαλλήλων ΟΤΑ, αιρετών, με την ψήφιση του άρθρου 99 του πολυνομοσχεδίου ΟΤΑ. Αυτό πρακτικά  σημαίνει ότι η νομικής στήριξη θα είναι ευκολότερη καθώς, όπως εξηγεί η αιτιολογική έκθεση: Με τη διάταξη της περ. στ’ της παραγράφου 5 του άρθρου 244 του ν. 3852/2010,

ΙΚΥ: Υποτροφίες για 3.685 φοιτητές από 200-380 ευρώ το μήνα

Καθορίστηκαν με κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Οικονομίας οι όροι και οι διαδικασίες επιλογής για τη χορήγηση προπτυχιακών υποτροφιών για το ακαδ. έτος 2016-2017. Πρόκειται για το «Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες» εντάσσεται και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», Άξονες Προτεραιότητας , με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

ΣΥΠΑ: Παραδίδουν τα φύλλα αξιολόγησης μόνο με ονοματεπώνυμα

Τα μέλη του Σύλλογου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, προχωρούν στην παράδοση των φύλλων αξιολόγησης, υλοποιώντας τις σχετικές αποφάσεις του Συλλόγου τους, της Ομοσπονδίας (ΟΣΥΑΠΕ) και της ΑΔΕΔΥ, για ΑΠΟΧΗ από όλα τα στάδια της αξιολόγησης.
Ο ΣΥΠΑ καλεί τα μέλη του, να πραδώσουν τα φύλλα αξιολόγησης συμπληρωμένα μόνο με το ονοματεπώνυμο του και την υπηρεσία τους. Στην ανακοίνωση τους, που συνοδεύεται και από σχετικό έντυπο για να συμπληρωθούν τα ονοματεπώνυμα, αναφέρουν:

Μέχρι τη Μ. Πέμπτη η καταβολή δεδουλευμένων σε συμβασιούχους υπηρεσίας ασύλου

H πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενημέρωσε τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες ασύλου ότι τα δεδουλευμένα μέχρι και τον Φεβρουάριο θα καταβληθούν το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη. Επίσης, σύντομα θα ενημερωθούν και για το αν θα γίνει πληρωμή τους και για το μήνα Μάρτιο.

Ένταξη δικαιούχων στη βιολογική γεωργία -Νέα προκήρυξη για βιολογική κτηνοτροφία

Την ένταξη δικαιούχων στη βιολογική γεωργία καθώς και νέα προκήρυξη για τη βιολογική κτηνοτροφία, ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του, αναφέρει:
“Η πρόσκληση του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» με τις 4 διαφορετικές δράσεις (νεοεισερχόμενοι στη βιολογική γεωργία, νεοεισερχόμενοι στη βιολογική κτηνοτροφία, «παλιοί» στη βιολογική γεωργία, «παλιοί» στη βιολογική κτηνοτροφία) βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από αγρότες – βιοκαλλιεργητές, οι οποίοι εκδήλωσαν τεράστιο ενδιαφέρον για ένταξη στο Μέτρο. Υποβλήθηκαν συνολικά 64.016 αιτήσεις με αιτούμενο προϋπολογισμό που ξεπέρασε το 1,5 δις ευρώ.

ΟΓΑ: Ποια ημέρα θα πληρωθούν τα οικογενειακά επιδόματα 2017

 Σύμφωνα με πληροφορίες η Μεγάλη Τετάρτη, είναι η πιθανότερη ημερομηνία πληρωμής των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ έχουν λάβει αυτή την εντολή, για να προχωρήσουν σε ανάλογη τοποθέτηση των κονδυλίων που απαιτούνται στα πιστωτικά ιδρύματα, ώστε να γίνει η καταβολή σε πάνω από 700.000 δικαιούχους.
Βέβαια, η τελική απόφαση εκταμίευσης θα κριθεί οριστικά και αμετάκλητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), που είναι αρμόδιο για να προωθήσει τα σχετικά κονδύλια προς τον ΟΓΑ.

Αυξάνονται οι δικαιούχοι σε τρία προγράμματα του ΕΣΠΑ

Την αύξηση του προϋπολογισμού και των ωφελούμενων στα τρία πρώτα προγράμματα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, κατά την κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και  της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών σήμερα στη Βουλή

...και το ΚΠΑ2 Ικαρίας με νέα ταχύτητα σύνδεσης ADSL

Στην τακτική του ενημέρωση ο συνάδελφος Άγγελος Βώρος μας ανακοινώνει ότι:
"Σε συνέχεια της συνημμένης αλληλογραφίας σας ενημερώνουμε ότι
ολοκληρώθηκε επιτυχώς η απομακρυσμένη αναβάθμιση του
ΚΠΑ2 Ικαρίας στην νέα σύνδεση ADSL IP VPN.
Iσχύουν πλέον τα εξής όσον αφορά την νέα ταχύτητα σύνδεσης του
ΚΠΑ2 Ικαρίας στο δίκτυο ΟΑΕΔ:

1. Ταχύτητα 
Download16 Mbps 
     (δηλ. περίπου  62,5 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή (
256 Kbps) που υπήρχε πριν)