oaednews

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΑΕΔ: Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ ανά άνεργο της «Βιομηχανική Μεταλλευτική»

Την έγκριση της χορήγησης από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης,ύψους 1.000 ευρώ σε κάθε άνεργο, πρώην εργαζόμενο της επιχείρησης με την επωνυμία «Βιομηχανική Μεταλλευτική ΑΕ».
Το ίδιο ποσό χορηγείται και σε κάθε μισθωτό της εν λόγω επιχείρησης, που κατά τη δημοσίευση της παρούσας, έχει ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας και έχει λάβει επιδότηση ανεργίας, λόγω επίσχεσης, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Χουλιαράκης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ

Συνεργασία Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και ΟΑΕΔ στη διαχείριση της Μαθητείας

Ο θεσμός της Μαθητείας αλλάζει Συνεργασία Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και ΟΑΕΔ στη διαχείριση της Μαθητείας Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρ- τιση μπαίνει σε σύγχρονη τροχιά ανάπτυξης στην Ελλάδα, καθώς ο θεσμός της Μα- θητείας εισέρχεται σε μια νέα εποχή.

Διάθεση εκπαιδευτικών ΔΕ στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ για να συμμετέχουν στις Ομάδες Υποστήριξης της Μαθητείας

Διάθεση εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα ΚΠΑ2 του Ο.Α.Ε.Δ. προκειμένου να συμμετέχουν στις Ομάδες Υποστήριξης της Μαθητείας (Ο.Υ.Μ.) για το σχολικό έτος 2017-2018
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ


Έχοντας υπόψη:

Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος για την έναρξη της κινητικότητας

Εκδόθηκε η εγκύκλιος, με την υπογραφή της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, όπως είχε προαναγγείλει η aftodioikisi.gr, για την «Έναρξη εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ν.4440/2016, όπως ισχύει).
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι υπηρεσίες θα αποστέλλουν στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας τα αιτήματά τους για κάλυψη θέσεων με μετάταξη ή απόσπαση, από 1η Σεπτεμβρίου έως 15 Σεπτεμβρίου.

Ευθύνες δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα εφαρμόζουν ευρωπαϊκή εντολή (ν/σ)

Κατατέθηκε στη Βουλή το ν/σ του υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο: «Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις – Εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/41/ΕΕ». Σκοπός του νόμου, όπως αναφέρεται, είναι η ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία, της οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τηνευρωπαϊκή εντολή έρευνας σε ποινικές υποθέσεις.

Από νομοσχέδιο σε... νομοσχέδιο το υπουργείο Εργασίας

Νομοσχέδιων… συνέχεια για το υπουργείο Εργασίας, αφού δεν έχει προλάβει καλά – καλά να ψηφιστεί το υπάρχον και ήδη γίνονται σκέψεις για διατάξεις που θα συμπεριληφθούν σε κάποιο… επόμενο, το οποίο μάλλον θα είναι νομοσχέδιο σκούπα, καθώς θα συμπεριλαμβάνει διατάξεις και από άλλα υπουργεία.