oaednews

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ελλάδα του μέλλοντος: Μαθητής από την Αρτα έφτιαξε ειδικά γυαλιά για τυφλούς και τον αποθεώνει η Google [εικόνες] Πηγή: Η Ελλάδα του μέλλοντος: Μαθητής από την Αρτα έφτιαξε ειδικά γυαλιά για τυφλούς και τον αποθεώνει η Google

Ο Άγγελος Γκέτσης είναι μαθητής στην Γ' Λυκείου στο 3ο Λύκειο της Άρτας, ονειρεύεται να περάσει στο τμήμα Μηχανικών Υ/Η και Πληροφορικής στα Ιωάννινα και πρόσφατα διακρίθηκε με το Local Prize (1ο στην Ελλάδα) στον διαγωνισμό Google Science Fair 2014, που απευθύνεται σε παιδιά από 13-18 ετών. Τι άλλο μπορείς να ζητήσεις από ένα παιδί-θαύμα;
Η άλλη Ελλάδα της δημιουργίας και της εφευρετικότητας είναι εδώ και αντέχει παρά την κρίση.

Προκαταρκτική έρευνα για την ΝΕΡΙΤ

Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτας Φάκου προκάλεσε φάκελος με καταγγελίες για σωρεία παρατυπιών στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ σχετικά με την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων, ο οποίος έφτασε στα χέρια της χθες. Η κ. Φάκου έδωσε εντολή στους εισαγγελείς Χαράλαμπο Λακαφώση και Αριστείδη Κορέα να διενεργήσουν προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία, φέρεται να προκύπτουν, παραβιάσεις όρων της προκήρυξης , φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων και αποκλεισμοί «κατά το δοκούν» άλλων δημοσιογράφων.

Άκυρες οι απολύσεις στην ΕΡΤ σύμφωνα με δικαστική απόφαση

Απόφαση ακύρωσης των απολύσεων στην ΕΡΤ εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, το οποίο ζητάει από το ελληνικό Δημόσιο να τους επανατοποθετήσει. 

Ανακοίνωση Ανεξάτρητου Μετώπου Διεκδίκησης και Αλλυλεγγύης




Ανακοίνωση Ανεξάτρητου Μετώπου Διεκδίκησης και Αλλυλεγγύης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας
                               


Καταγγέλλουμε  την  προκλητική  στάση  Δ/ντριας  Κ.Π.Α  που  εντελώς  απροκάλυπτα  και  αυθαίρετα  και  σε  αντίθεση  με  την  κοινή  λογική,    εξασφαλίζει    για  τον  εαυτό  της  12  ελέγχους  τον  μήνα  δίνοντας  στους  άλλους  συναδέλφους  πολύ  λιγότερους  .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που μέσω των ελεγκτών του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., προσπαθούν να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν εργαζόμενους και συνδικαλιστικά στελέχη στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που συμμετέχουν στην απεργία - αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Όπως πληροφορηθήκαμε στις 2 Σεπτέμβρη τέσσερις ελεγκτές του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. επισκέφτηκαν τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού προκειμένου να διενεργήσουν τον «επανέλεγχο» της μετατροπής των συμβάσεων Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου, με βάση το άρθρο 42 του ν. 4250/2014.

Οι δέκα αλλαγές στο ασφαλιστικό κάτω απο 360 ευρώ η εθνική σύνταξη.


Χωρίς ανατροπές στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, το νέο ασφαλιστικό πακέτο έχει ήδη ανοίξει από το υπουργείο Εργασίας.