oaednews

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ο Ηλίας Λιούγκος και η Ελένη Τσαλιγοπούλου, στο Badminton 2,3 και 4 Ιουνίου

Μην τον ρωτάς τον ουρανό
Τραγούδια και ορχηστρικά του Μάνου Χατζιδάκι  από τον ελληνικό και τον διεθνή κινηματογράφο

Το 3% ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Με αφορμή την οριστικοποίηση της εισφοράς του 3% από τους μισθωτούς του δημοσίου υπέρ των ανέργων επαναλαμβάνω εδώ την άποψή μου:Ναι συμφωνώ, αλλά θα πρέπει το ποσό αυτό να πάει άμεσα και καθαρό στους ανέργους. Για να γίνει αυτό τρεις τρόποι υπάρχουν:

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ:Ψαλίδι στους μισθούς του δημοσίου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα

Στην μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων από την 1η Ιουλίου σε ποσοστό ως και 8%, των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα κατά 2% και στη μείωση των υψηλών συντάξεων από 2 ως 4%, οδηγούν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης στα οποία συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα προκειμένου να εξασφαλίσει την έγκριση της πέμπτης δόσης της βοήθειας προς τη χώρα μας.

Φυγαδεύτηκαν και τα στελέχη της Τρόικα

Με τη συνδρομή της Αστυνομίας και της Τροχαίας, επιτεύχθηκε τελικά η «άτακτη» φυγή του κλιμακίου της Τρόικα από το Υπουργείο Οικονομικών.

Παπανδρεόυ: 100.000 νέες θέσεις εργασίες από τις ΑΠΕ

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Ελλάδα, στη δεκαετία 2010-2020, θα δημιουργήσουν 100.000 θέσεις εργασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέδριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πώς μπορεί να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ανεργίας

Η ανεργία είναι μια τρομερή «επιδημία» που πλήττει μεγάλο μέρος του δυτικού κόσμου. Σχεδόν 14 εκατ. Aμερικανοί είναι άνεργοι και πολλά εκατομμύρια ακόμη δουλεύουν είτε σε εργασίες μερικής απασχόλησης είτε σε δουλειές που δεν ανταποκρίνονται στα προσόντα τους. Μερικές ευρωπαϊκές χώρες τα πηγαίνουν ακόμη χειρότερα: 21% των ισπανών εργατών είναι άνεργοι.

8η Μέρα Αγανάκτησης!!

Πιστοί στο ραντεβού τους, για 8η μέρα συνεχίζουν να αγανακτούν, οι Έλληνες στην πλατεία Συντάγματος καθώς και σε άλλες πόλεις. Εν το μεταξύ άξιο παρατήρησης είναι το γεγονός ότι κατά τη χθεσινή "επίθεση" αγανακτισμένων σε βουλευτές, ο Βαγγέλης Παπαχρήστος εξήλθε ανενόχλητος από το κοινοβούλιο και περπάτησε ήρεμος ανάμεσα στο πλήθος. Θυμίζουμε πως είναι από τους Βουλευτές της συμπολίτευσης που αντέδρασε στην ασκούμενη μνημονιακή πολιτική, δηλώνοντας "σαν δεν μπορείς την πολιτική να κάμεις όπως θες, τουλάχιστον μην την εξευτελίζεις"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συλλόγου Υπαλλήλων Ο.Ε.Κ.

Σβήνει το έργο του ΟΕΚ μέσω νέας Α.Ε. τύπου «Ολυμπιακό Χωριό 2004»

Οι λανθασμένες κυβερνητικές επιλογές των προηγούμενων χρόνων και το φαγοπότι της Ανώνυμης Εταιρείας Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε. (ΟΧΑΕ) είχαν ως αποτέλεσμα την αναστολή του κοινωνικού έργου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).