oaednews

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Αφήστε μας να δουλέψουμε, ΡΕ!

Κράτος εναντίον επιχειρηματικότητας μέρος 1ο

Το να μην έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου, να είσαι κρατικοδίαιτος ή να μην έχεις κατορθώσει ποτέ να πάρεις 5 δραχμές και να τις κάνεις 10, σε καθιστά απέναντί μου ανίκανο να διαχειριστείς θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη γιατί πολύ απλά δεν ξέρεις πώς δουλεύει το όλο σύστημα.
Τόσο καιρό σε ακούμε να μιλάς, να φλυαρείς, να πλατειάζεις, να υπόσχεσαι, να διαχειρίζεσαι. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να σκάσεις, να ακούσεις και να κάνεις στην άκρη.

Ο Θεός άνεργος πάει στον ΟΑΕΔ! Βίντεο



Η ανεργία στην Ισπανία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, έτσι στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, αποφάσισαν να το διασκεδάσουν και λίγο… Πώς;

Στον δρόμο της ξενιτιάς χιλιάδες νέοι

Διαστάσεις ορμητικού ρεύματος έχει λάβει η μετανάστευση νέων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι αναζητούν εργασία και ένα καλύτερο αύριο μακριά από την κοινωνική εξαθλίωση των Μνημονίων. Με την ανεργία άλλωστε τον Ιούλιο να σκαρφαλώνει στο 25,1% και να εκτινάσσεται στο 54,2% για τους νέους έως 24 χρόνων, το εξωτερικό φαντάζει μονόδρομος.

Ερμαφρόδιτη πολιτική! ΔΗΜΑ(Ρ)γωγία...



Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ!!!.. 


Δυο καρπουζια στην ιδια μασχαλη..


ΔΗΜΑ(Ρ)γωγία level 99 *



wonderjlawwall.blogspot.gr

Παραλύει η χώρα - Μπαράζ απεργιών πριν και μετά τη 48ωρη των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Θα παραλύσει η χώρα την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς τα συνδικάτα καλούν μαζικά τα μέλη τους να συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
 

Απόφαση δικαιώνει όσους δουλεύουν με εξαρτημένη εργασία και αμείβονται με ΔΠΥ

Μια ιστορική απόφαση που δικαιώνει όσους προσπαθούν να αποδείξουν ότι δουλεύουν με εξαρτημένη εργασία, αν και αμείβονται με Δελτίο Παροχής υπηρεσιών – τα γνωστά «μπλοκάκια» - πήρε πρόσφατα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Νέος Κύκλος δωρεάν μαθημάτων (e-learning) της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής


Το πρόγραμμα ηλεκτρονικής μάθησης (e-learning) της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής (Biopolitics International Organisation – B.I.O.) ξεκινάει νέο κύκλο μαθημάτων από τη Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012.
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στον εμπλουτισμό κάθε δραστηριότητας με περιβαλλοντικές διαστάσεις και προσφέρεται εντελώς δωρεάν.

Ο εφιάλτης της ανεργίας: Η λύση της Χάλκης για προϋπηρεσία και το βλέμμα στο εξωτερικό


Ανεργία, ανασφάλεια, απαισιοδοξία για το μέλλον. Στα μάτια πολλών νέων, ανάμεσα στους οποίους και η αρχιτέκτονας Ελένη Μπακόλα, η φυγή στο εξωτερικό φαντάζει ως μόνη λύση.

Με συνοπτικές διαδικασίες θα δικάζονται οι επίορκοι του Δημοσίου. Νέο νομοσχέδιο


Νέο νομοσχέδιο εξυγίανσης της νομοθεσίας και αντιμετώπισης της διαφθοράς πρόκειται να προωθήσει άμεσα στη Βουλή η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Έθνος, προβλέπονται δίκες-εξπρές για τις μισθωτικές διαφορές που αφορούν στο ύψος των ενοικίων, αλλά και για τις μεγάλου οικονομικού αντικειμένου φορολογικές – τελωνειακές υποθέσεις, προκειμένου να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία.
Παράλληλα ρυθμίζεται εκ νέου ο τρόπος λειτουργίας των ανεξάρτητων Αρχών, για τη δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων κατηγορουμένων, ενώ θα γίνουν νέες προσλήψεις σωφρονιστικών και δικαστικών υπαλλήλων, αλλά και δικαστών.

Αυξημένες κατά 50% θα είναι φέτος οι αιτήσεις συνταξιοδότησης (380.000) σε σχέση με το 2011

ΝΕΟ κύμα αιτήσεων συνταξιοδότησης αναμένεται να πνίξει τα ασφαλιστικά ταμεία έως το τέλος του έτους, λόγω των δυσμενών επικείμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στις υπάρχουσες 314.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης και εφάπαξ έρχονται να προστεθούν επιπλέον 60.000 μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, επιδεινώνοντας την οικονομική αιμορραγία των ταμείων. Η αύξηση αγγίζει το 50% σε σχέση με το 2011.

«Φθηνότερη» η εργασία και η απόλυση για όλους τους εργαζόμενους από το 2013

ΣΤΗΝ πλήρη ανατροπή οδηγείται το εργασιακό οικοδόμημα της χώρας, καθώς πλέον και επίσημα δεν θα χτίζεται από τους εργοδότες και τους εργαζόμενους μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά από την εκάστοτε κυβέρνηση και τις δεσμεύσεις της απέναντι στους πιστωτές. Οι νέες αλλαγές στα εργασιακά, όπως προέκυψαν ύστερα από την πολιτική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, έχουν ως εξής...

Απασχόληση για 90 ανέργους στο Δήμο Ν Πηλίου

Με την ημερίδα με τίτλο «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Νοτίου Πηλίου: Νέοι Δρόμοι Απασχόλησης και επιχειρηματικότητας», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στην Αργαλαστή, ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες σε Δήμους της Μαγνησίας» από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Πράσινη ΕΚΟνομία στο πλαίσιο προγράμματος ΤΟΠΕΚΟ που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.