oaednews

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Χρ. Βερναρδάκης: Καμία μείωση μισθού δημοσίου υπαλλήλου προς το παρόν – Τι σχεδιάζουμε για τα επόμενα χρόνια

Τη διαβεβαίωση ότι κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν θα δει το μισθό του να μειώνεται μέσα στο 2016, αντιθέτως με τις επανακατατάξεις των βαθμών και το ξεπάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης πολλοί θα τον δουν να αυξάνεται, δίνει και πάλι, αυτή τη φορά μέσω συνέντευξής του, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Πότε και πώς θα πάρετε σύνταξη με τα νέα όρια ηλικίας

Δέσμη αλλαγών, που καθορίζουν νέες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για 3,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ και Ταμεία ΔΕΚΟ και Τραπεζών περιλαμβάνουν οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί μέχρι τώρα για το συνταξιοδοτικό σύστημα και αφορούν στην αύξηση των ορίων ηλικίας, αλλά και στον υπολογισμό των συντάξεων για πλήρη και για μειωμένη σύνταξη.
Τα νέα όρια ηλικίας επηρεάζουν όλους τους ασφαλισμένους, με εξαίρεση ειδικές κατηγορίες όπως, οι εργαζόμενοι με το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών, είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα, οι μητέρες και οι χήροι πατέρες με ανάπηρο τέκνο, εφόσον ανήκουν σε ταμεία του ιδιωτικού τομέα, ενώ την ίδια εξαίρεση από την αύξηση των ορίων ηλικίας διατηρεί ο ένας από τους γονείς στο Δημόσιο. 
Ο χρόνος και η ηλικία της συνταξιοδότησης με τις αλλαγές που ήδη εφαρμόζονται καθορίζονται από τρεις παράγοντες:

Ραδιο oaednews.... Σήμερα στις 9μμ η 2η ράδιοαπόπειρα

Σας ευχαριστούμε για την θερμή υποδοχή στην επίσημη πρώτη ραδιοφωνική μας απόπειρα...Σκοπός του radio oaednews είναι να μιλάμε, να μιλάμε δημόσια, να μιλάμε καθαρά, να ακουγόμαστε...Δεν θέλουμε να γίνουμε μέλη στο σύλλογο του "Σώπα" όπως τον περιγράφει ο Αζίζ Νεσίν «Κατάπιαμε τη γλώσσα μας. Στόμα έχουμε και μιλιά δεν έχουμε. Φτιάξαμε τον σύλλογο του “σώπα” και μαζευτήκαμε πολλοί, μια πολιτεία ολόκληρη, μια δύναμη μεγάλη, αλλά μουγκή!». Ραντεβού
τη  Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις

ΠΑΜΕ για την απεργιακή κινητοποίηση 3ης Δεκεμβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σημάνουν γενικό πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό! Στις 3 Δεκέμβρη να νεκρώσουν χώροι δουλειάς και κλάδοι. Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα προετοιμασίας και οργάνωσης ώστε να βουλιάξει κάθε πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολουμένους και τους φτωχούς αγρότες σε κοινό αγώνα για να αποτρέψουμε το προμελετημένο έγκλημα που σχεδιάζουν κεφάλαιο-κυβέρνηση-ΕΕ εις βάρος της κοινωνικής ασφάλισης.

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συσπείρωσης Ωρομισθίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ- ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Την Κυριακή 22/11/2015 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για το Σύλλογο Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών των ΕΠΑΣ & ΙΕΚ ΟΑΕΔ Αττικής Πειραιά και Νήσων.
Η Εκπαιδευτική Ριζοσπαστική Συνεργασία έλαβε 50 ψήφους και 4 έδρες, το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Ανεξάρτητων Υποψηφίων έλαβε 24 ψήφους και 2 έδρες και η Αγωνιστική Συσπείρωση Ωρομισθίων έλαβε 15 ψήφους και 1 έδρα.
Χαιρετίζουμε όλες/ους τις συναδέλφισσες και συναδέλφους που στήριξαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Ωρομισθίωντο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, το οποίο καταλαμβάνει μία έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο και εκλέγει έναν αντιπρόσωπο για την Ομοσπονδία.