oaednews

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Νοικιάζουν επαγγελματικούς χώρους με την …ώρα!


Στην ενοικίαση γραφείων με… την ώρα, την ημέρα, την εβδομάδα ή το μήνα βρίσκουν διέξοδο πολλοί Ελληνες, οι οποίοι πλέον αδυνατούν να συντηρήσουν το δικό τους επαγγελματικό χώρο.
Πρόκειται για τα αποκαλούμενα «κέντρα επιχειρηματικότητας», στα οποία ένας ελεύθερος επαγγελματίας ή μία επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να βρει επαγγελματική στέγη για περιορισμένο χρονικό διάστημα, που συνήθως δεν ξεπερνά το έτος.

Μητέρες ανηλίκων: Πότε βγαίνουν στη σύνταξη σε ΙΚΑ, Δημόσιο και τράπεζες

Οποιαδήποτε στιγμή φτάσουν το απαιτούμενο κατά περίπτωση όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, μπορούν να αποχωρήσουν οι μητέρες που έχουν "κλειδώσει" δικαίωμα συνταξιοδότησης με βάση μόνο τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης, εφόσον βέβαια το παιδί τους κατά τη διάρκεια του ...κλειδώματος ήταν ανήλικο.

Ζοζέ Σαραμάγκου: "Οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να επαναστατήσουν"

Πάντα επίκαιρος ο Ζοζέ Σαραμάγκου. Μια συνέντευξή του στην El Pais το 2004, μοιάζει σαν να γράφτηκε χθες. 

02.05.2004 

H... λευκή επανάσταση των πολιτών

INA daily - El Pais
Ο Ζοζέ Σαραμάγκου, ο Πορτογάλος συγγραφέας που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1998, είχε δηλώσει ότι η δημοκρατία είναι κοροϊδία. Δέκα χρόνια πριν ο συγγραφέας μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του, με τίτλο «Δοκίμιο περί διαύγειας» αμφισβητεί τη δημοκρατία με αλληγορικό, ωστόσο, τρόπο. O Σαραμάγκου καλούσε τότε τους πολίτες να κάνουν την επανάσταση της λευκής ψήφου και ασκούσε κριτική στις κυβερνήσεις, στην Αριστερά και σε όλους όσοι ευθύνονται γι' αυτό που αποκαλεί πολιτική παγκοσμιοποίηση.

Γνωρίζετε ότι ο «εργασιακός μεσαίωνας» είχε λιγότερες ώρες εργασίας και περισσότερες αργίες από όσες έχουμε εμείς;...

douloparoikoi 

Εργασιακός μεσαίωνας; Πού τέτοια τύχη! Μία από τις πλέον δημοφιλείς εκφράσεις των τελευταίων ετών είναι αυτή του “εργασιακού μεσαίωνα”. Kι όμως, οι δουλοπάροικοι του μεσαίωνα, στην πραγματικότητα δούλευαν λιγότερο από τον μέσο εργαζόμενο της βιομηχανικής εποχής. Πόσο μαλλον της ψηφιακής! Η Έντιθ Ρότζερς στο βιβλίο της «Discussion of Holidays in the Later Middle Ages» (Συζήτηση για τις αργίες στα τέλη του μεσαίωνα), εξηγεί πως η εκκλησία καθιέρωνε θρησκευτικές αργίες για να ξεκουράζoνται τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και να έχουν χρόνο για εκκλησιασμό. Οι φεουδάρχες συμφωνούσαν στην καθιέρωση αργιών, καθώς οι ανάπαυλες μείωναν τον κίνδυνο κοινωνικών αναταραχών. Στην Αγγλία, οι αργίες έφταναν τις 120 μέρες τον χρόνο, ενώ στην Ισπανία τις 150. Πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν η μεσαιωνική Γαλλία, που εξασφάλιζε στους χωρικούς της 180 μέρες άδειας. Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος Γάλλος δουλοπάροικος του 13ου – 14ου αιώνα, αφιέρωνε σχεδόν έξι μήνες τον χρόνο στην οικογένειά του, στους...

Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr/ton-ergasiako-meseona-doulevan-ligo/

Εργασιακός μεσαίωνας; Πού τέτοια τύχη!
 Μία από τις πλέον δημοφιλείς εκφράσεις των τελευταίων ετών είναι αυτή του “εργασιακού μεσαίωνα”. Kι όμως, οι δουλοπάροικοι του μεσαίωνα, στην πραγματικότητα δούλευαν λιγότερο από τον μέσο εργαζόμενο της βιομηχανικής εποχής. Πόσο μαλλον της ψηφιακής!

Η πινακοθήκη των καθαρμάτων

«Όπου κι αν γυρίσεις θεοί, μύθοι, ήρωες. Μια ιστορία για την Ελλάδα». Έτσι ξεκινάει το φιλμ με τίτλο «Gods, Myths, Heroes», παραγωγής του ΕΟΤ, το οποίο φτιάχτηκε για να προσελκύσει τουρίστες από το εξωτερικό. Συγγνώμη, ρε παιδιά, πού τους είδατε τους θεούς, τους μύθους και τους ήρωες; Εγώ, όπου κι αν γυρίσω, βλέπω Γεωργιάδηδες, Λοβέρδους, Τράγκες και Παγκάλους. Ανθρώπους αδίστακτους, σκληρούς, αδηφάγους, εξουσιομανείς, γεμάτους μίσος και κακία. Κι αυτές είναι οι καλές τους πλευρές.
Δείτε τι έγινε με τις μαθητικές καταλήψεις. Βγήκαν τα παιδιά να διαμαρτυρηθούν για το νέο Λύκειο, που στέλνει τους έχοντες στα φροντιστήρια και τους φτωχούς στον Καιάδα, για τις ελλείψεις των καθηγητών, για τις κρύες αίθουσες που στάζουν και τα καθάρματα έπεσαν να τους φάνε. «Κάθομαι και μετράω απουσίες», δήλωσε ο Γεωργιάδης, λες και τον ρώτησε κανένας.

Ο Δρόμος...

Σα βγεις στο πηγαιμό για την Ιθάκη...

Ο ΔΗΜΟΣ ΙΘΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ.

ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ , Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ..........

Σχόλιο :  Σαν να λέμε ζητούνται εθελοντές!!!!