oaednews

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ ΟΑΕΔ

Συνάδελφοι,
Με αφορμή τις εξαγγελθείσες χιλιάδες προσλήψεις ανέργων για πέντε μήνες-στα πλαίσια των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα που θα υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ- προκειμένου να καλυφθούν τα κενά των πρόσφατων διαθεσιμοτήτων και στον ΟΑΕΔ και σε ολόκληρο το Δημόσιο τομέα  καταγγέλλουμε τα εξής:

Υπ. Εργασίας Κύπρου: «Έρχονται 2 νέα σχέδια κατά της ανεργίας»

Το Υπουργείο Εργασίας θα θέσει πολύ σύντομα σε εφαρμογή ακόμα δύο νέα σχέδια για αντιμετώπιση της ανεργίας τα οποία θα αφορούν τους νέους απόφοιτους δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δήλωσε η αρμόδια Υπουργός Ζέτας Αιμιλιανίδου.

ΟΟΣΑ: Μικρότερη ύφεση αλλά υψηλή ανεργία και το 2014

Σε σημαντική αναβάθμιση των προβλέψεών του για την Ελλάδα προχώρησε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που ωστόσο εξακολουθεί να προβλέπει ύφεση για τη χώρα μας και το ερχόμενο έτος. Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,4% το 2014 αντί για 1,2% που προέβλεπε αρχικά και ότι θα αναπτυχθεί με 1,8% το 2015. Εξακολουθεί όμως να χτυπάει το καμπανάκι για την ανεργία η οποία αναμένεται ότι θα συνεχίσει να διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα, αφού το 2013 θα φτάσει το 27,2%, το 2014 το 27,1% και το 2015 το 26,6%.

ΤτΕ: Οι σχολές που αντιστέκονται στην ανεργία

Της Δήμητρας Καδδά 

Ποιες είναι οι σχολές που δίνουν δουλειά στους αποφοίτους τους και παρά την κρίση δεν βιώνουν ούτε μεγάλη ανεργία ούτε μεγάλη περικοπή μισθών; Σύμφωνα με μελέτη της ΤτΕ, Οικονομικά, φυσική αγωγή, ιατρική, φυσικές επιστήμες, πολυτεχνείο, όσοι έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τα τμήματα τον οποίων οι απόφοιτοι 5 χρόνια μετά το πτυχία δέχθηκαν το μικρότερο πλήγμα από την ανεργία. Στον αντίποδα μεγάλο το πλήγμα σε παιδαγωγικά, αρκετά ΤΕΙ και σε σχολές πληροφορικής. 

Πάμε Βραζιλία!



Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας προκρίθηκε στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας, μετά την ισοπαλία με 1-1 στο Βουκουρέστι με τη Ρουμανία. Η πρόκριση της Ελλάδας στο Μουντιάλ σκόρπισε χαρά σε εκατομμύρια φιλάθλους σε όλον τον κόσμο, αφού η ομάδα μας παίζει πολύ θεαματικό ποδόσφαιρο και ξεσηκώνει τα πλήθη.

"Δηλαδή Πόσο Βιάζεσαι? "

Ελληνική Επιχειρηματική Πρωτοπορία Άλλο ένα παράδειγμα ανώνυμου Έλληνα γκουρού της επιχειρηματικότητας που πήγε χαμένος.



Μόλις είχα επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από δύο δεκαετίες απουσίας, εν έτει 2000. Όπου και να κοίταζα, έβλεπα πρωτόγνωρα πράγματα, σαγηνευτικά.   Την πρώτη εβδομάδα μετά την επιστροφή μου έπρεπε να κάνω εσπευσμένα μία κατάθεση σε κατάστημα, θυμάμαι, της Εμπορικής Τράπεζας. Ήταν η εποχή που μόλις είχε εφαρμοστεί το σύστημα προτεραιότητας με τα γνωστά χαρτάκια. Επιτέλους, ένα εξ Εσπερίας εισαγόμενο, ορθολογικό, δίκαιο, αδιάβλητο σύστημα που σου επέτρεπε να κάτσεις σε μία καρέκλα και να περιμένεις τη σειρά σου, χωρίς σπρωξίματα και αγωνία ότι κάποιος θα σου φάει τη σειρά.   Κατέφτασα στο κατάστημα μία ώρα πριν κλείσει και, φευ, αντίκρισα μια αποπνικτικά γεμάτη αίθουσα. Το χαρτάκι που τράβηξα έγραφε: Μέση αναμονή 74 λεπτά.

Δημόσιο: Από ΕΡΤ, επίορκους Αμυντικές Βιομηχανίες και συμβασιούχους οι 4.000 απολύσεις έως το τέλος του χρόνου

- Αποδέχθηκαν οι τροικανοί τις 2.000 απολύσεις στην ΕΡΤ
- Θα δεχθούν ως απολύσεις τις απομακρύνσεις του πολιτικού προσωπικού που θα γίνουν από την αμυντική βιομηχανία
- Θα υπάρξει “ξαφνικός θάνατος” σε φορείς ή οργανισμούς του δημοσίου των οποίων οι υπάλληλοι θα απολυθούν
- Από ΕΟΠΥΥ και Δήμους το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας