oaednews

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΟΑΕΔ: Εργαστήρια για ανέργους σε Αττική – Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα

Ο ΟΑΕΔ θέτοντας ως στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους, προτίθεται να υλοποιήσει Εργαστήρια Ενεργοποίησης-Κινητοποίησης Ανέργων στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Μέσω του Εργαστηρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, θα παρασχεθεί στους συμμετέχοντες ολοκληρωμένη βιωματική πληροφόρηση σχετικά με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που υλοποιούνται από τον Οργανισμό (Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτική των Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας, Συμβουλευτική Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών).

Ρύθμιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ. Ο.Ε.Κ. και επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής τους

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ  
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 13-04-2017

Ρύθμιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ. Ο.Ε.Κ. και επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής τους

Υπεγράφη από την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, απόφαση με την οποία ρυθμίζονται με ευνοϊκότερους όρους το ύψος και ο τρόπος αποπληρωμής των οφειλών όλων των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών στους οικισμούς του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Η εφαρμογή "infogov" είναι πλέον διαθέσιμη στα λειτουργικά συστήματα “android” και “ios”.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Η εφαρμογή "infogov" είναι πλέον διαθέσιμη στα λειτουργικά συστήματα “android” και “ios”.

Μπορείτε να την κατεβάσετε σε smartphones και σε tablets. Για να εντοπίσετε την εφαρμογή, εισάγετε αντίστοιχα τη φράση “infogov” στο πεδίο έρευνας είτε του “Play Store”, είτε του “App Store”.

Στόχος της εφαρμογής είναι να ενημερώνει τους πολίτες για τις πρωτοβουλίες και δράσεις της Κυβέρνησης και παράλληλα να αποτελέσει πηγή πληροφοριών για θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Η εφαρμογή περιέχει τις ακόλουθες κατηγορίες:

- Κοινωνική Αλληλεγγύη και Πρόνοια

- Παιδεία

- Υγεία

Διευκρινίσεις από τον ΟΑΕΔ για το νέο Κανονισμό εκδίκασης ενδικοφανών προσφυγών


Mε εγκύκλιό του ο ΟΑΕΔ επισημαίνει τις κυριότερες ρυθμίσεις του νέου κανονισμού, που αφορούν θέματα αρμοδιότητας Δ/νσης Απασχόλησης και Δ/νσης Ασφάλισης και παρέχονται εφαρμοστικές οδηγίες.
Αναλυτικά:
(A) Η πλειονότητα των προσφυγών οι οποίες, υπό το προηγούμενο καθεστώς, εξετάζονταν από το ΔΣ, θα εξετάζονται πλέον από τις επτά (7) Επιτροπές Εκδίκασης Ενδικοφανών Προσφυγών (ΕΠ.ΕΚ.Ε.Π.), οι οποίες συστάθηκαν και συγκροτήθηκαν αντίστοιχα στις επτά (7) Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού, ήτοι μία ανά Περιφερειακή Διεύθυνση.
Σημειώνεται ότι οι Επιτροπές Επίλυσης Ασφαλιστικών Διαφορών (Ε.Ε.Α.Δ.), αρμοδιότητας των Περιφερειακών Διευθύνσεων θα εξακολουθήσουν τη λειτουργία τους μέχρι την 31/12/2017, εξετάζοντας τις διοικητικές προσφυγές που έχουν υποβληθεί μέχρι τις 15/12/2016.

10.500 θέσεις στο Δημόσιο για ανέργους άνω των 55 ετών

Μέχρι το τέλος Απριλίου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα επιχορήγησης ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και άλλων Δημοσίων Φορέων, για την απασχόληση 10.500 ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόσληψη των ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω και της ηλικίας τους σε δήμους και περιφέρειες, θα γίνεται με μισθό μέχρι 600 ευρώ για 12 μήνες και με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα ανανέωσης ορισμένων συμβάσεων για άλλον έναν χρόνο.

Υποχρεωτική αργία η Πρωτομαγιά

Ειδικότερα σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας κ. Αχτσιόγλου η Πρωτομαγιά 2017 καθορίστηκε ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες γενικά, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές.
Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από αυτές που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις ημέρες αργίας όπως π.χ. επιχειρήσεις στον τομέα υγείας, τουρισμού, συγκοινωνίας, εργοστάσια συνεχούς λειτουργίας κλπ.

Προσλήψεις 2.338 ατόμων με οκτάμηνα στο ΥΠΠΟ - Ζητούνται εργάτες και διοικητικοί

Προκηρύξεις για προσλήψεις 2.338 ατόμων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως οκτώ (8) μήνες, σε έργα με χρηματοδότηση της ΔΕΗ Α.Ε., σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα εκδώσουν το επόμενο διάστημα οι εφορείες αρχαιοτήτων

Νέο πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου με όφελος έως 3.000 ευρώ

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΔΑ Αττικής σημειώνει ότι ανταποκρινόμενη στα συνεχή αιτήματα των καταναλωτών για πρόσβαση σε οικονομική‭ ‬και‭ ‬αποδοτική‭ ‬θέρμανση,‭ ‬επιδοτεί‭‭ ‬απευθείας‭ ‬στον‭ ‬καταναλωτή‭ ‬μέρος‭ ‬του συνολικού κόστους μετατροπής της υπάρχουσας εσωτερικής εγκατάστασης θέρμανσης σε αντίστοιχη φυσικού αερίου. Το νέο ‬πρόγραμμα επιδότησης απευθύνεται‭‬ ‭σε ‬όλους τους‬ οικιακούς‭ ‬καταναλωτές‭ ‬(κεντρική‭‭ ‬ή ‬αυτόνομη‭ ‬θέρμανση)‭ ‬που‭ ‬υπογράφουν‭ ‬σύμβαση‬ σύνδεσης ‭από τις 3 Απριλίου 2017 και μετά και ισχύει μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου‬ προϋπολογισμού‭,‬ ‭που ανέρχεται στα 4,7 εκατ. ευρώ.‭‬

Διαδικτυακή έρευνα για την Κοινωφελή εργασία

Ποιος και που την διοργανώνει; ΕΔΩ το ερωτηματολόγιο και η συμμετοχή
Έρευνα μέσω του Διαδικτύου για τα προγράμματα δημιουργίας προσωρινών θέσεων κοινωφελούς εργασίας, πραγματοποιεί η ομάδα commonview.gr. Πρόκειται για μια  ομάδα νέων επιστημόνων από διάφορα επιστημονικά πεδία όπως της πληροφορικής, της στατιστικής, των κοινωνικών και πολιτικών επιστημών και της επικοινωνίας, με πλούσια εμπειρία του καθενός και της καθεμιάς στον τομέα τους.
Έχοντας υπόψη τα μεθοδολογικά προβλήματα, και όχι μόνο, που αντιμετωπίζει η κοινωνική έρευνα στη Ελλάδα φιλοδοξούν την επιτυχή εφαρμογή και υλοποίηση νέων ερευνητικών εργαλείων τα οποία θα δώσουν απαντήσεις σε πολλά ζητήματα που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς όσους ασχολούνται με την κοινωνική έρευνα.

Νέα απόφαση σταθμός για συμβασιούχους!

Δικαιώθηκαν «αδυναμίας βιοπορισμού»
Δημοσιοποιήθηκε η προσωρινή Διαταγή του Ειρηνοδικείου Πειραιά με την οποία δικαιώθηκαν τέσσερις συμβασιούχοι του κεντρικού Δήμου.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση «επειδή ο δήμος συνομολόγησε την επίδικη απαίτηση των αιτούντων, ενώ οι τελευταίοι πιθανολόγησαν την συντρέχουσα στο πρόσωπό τους επείγουσα περίπτωση, συνιστάμενη στην αδυναμία του βιοπορισμού, καθόσον  η εργασία τους στο δήμο αποτελεί τη μοναδική πηγή εισοδήματος τους αναγκαζόμενοι να πορίζονται τα αναγκαία για τη συντήρησή τους από τρίτους, στους οποίους οφείλουν και προκειμένου να  αντιμετωπίσουν τις άμεσες και μη επιδεχόμενες αναβολή βιοτικές τους ανάγκες έως την συζήτηση της αίτησης… δέχεται την αίτησή τους. Υποχρεώνει τον Δήμο να καταβάλει στον καθένα από τους αιτούντες 700 ευρώ».