oaednews

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Ο Προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Πρέβεζας Δημήτρης Κώτσης στον Prisma 91,6

Στο ραδιόφωνο του prisma 91,6 και συγκεκριμένα στην πρωινή εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Ιωάννου, παραχώρησε συνέντευξη ο κ. Δ. Κώτσης, Προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Πρέβεζας.
Ο κ. Κώτσης μέσα από τις ιδιαίτερα εύστοχες ερωτήσεις  που του υποβλήθηκαν , είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο νέο ρόλο και τις αρμοδιότητες του ΟΑΕΔ, να δώσει πληροφορίες για προγράμματα «που τρέχουν» ή πρόκειται να ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, να μιλήσει για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού κλπ
Συγκεκριμένα ο κ. Κώτσης εισαγωγικά και αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, τόνισε :
«Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να πληροφορήσω τους ακροατές σας, αλλά και να αφουγκραστώ τα προβλήματα και τις ανάγκες τους, μέσα από τις ερωτήσεις που σας έχουν υποβληθεί το προηγούμενο διάστημα…

«Η Γερμανία έχει τεράστιο πρόβλημα με το ναζισμό»

Με ένα συγκλονιστικό εξώφυλλο που φέρει τον τίτλο «Γερμανικός χειμώνας» και συνοδεύεται από τη φωτογραφία ενός από τους κάλυκες που βρέθηκαν στις επιθέσεις του Χάναου, το νέο τεύχος του Spiegel βάζει στο μικροσκόπιο την αναβίωση του ναζισμού και της ακροδεξιάς τρομοκρατίας στη Γερμανία.
Στο κύριο άρθρο του το γερμανικό περιοδικό σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η Γερμανία «έχει τεράστιο ναζιστικό πρόβλημα»:
«[…] Όσον αφορά τη Γερμανία μπορεί κανείς να συγχωρήσει πολλά, αλλά όχι την αμέλεια στη μάχη κατά των νεοναζί και της άκρας δεξιάς. Η χώρα που ορμώμενη από την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία έβαλε μπουρλότο στον μισό κόσμο και εξόντωσε έξι εκατομμύρια Εβραίους, έπρεπε να διασφαλίσει τουλάχιστον ότι δεν θα αναβίωνε ποτέ ξανά η ρατσιστική ιδεολογία επί γερμανικού εδάφους. Πόσο μάλλον να προκαλέσει και νέα θύματα.
Η γερμανική πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Από το 1990 σχεδόν 100 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από ακροδεξιούς. Το Ίδρυμα Amadeu Antonio κάνει μάλιστα λόγο για διπλάσιο αριθμό. […] Η μακρά λίστα ακροδεξιών επιθέσεων του πρόσφατου παρελθόντος είναι μια λίστα ντροπής.
[…] Για μεγάλο διάστημα οι αρχές και η πολιτική στη Γερμανία αδιαφόρησαν για το ότι η χώρα έχει ένα τεράστιο ναζιστικό πρόβλημα και υποτίμησαν τους κινδύνους. Ως εκ τούτου η αναβίωση της ακροδεξιάς τρομοκρατίας συνιστά πρωτίστως αποτυχία των θεσμικών οργάνων».
Ήρθε η ώρα των αποφάσεων
Ανάλογα δημοσιεύματα υπάρχουν και στο μέρος του υπόλοιπου Γερμανικού τύπου:
Η Kölner Stadt-Anzeiger σχολιάζει: «[…] Αριστεροί και συντηρητικοί δημοκράτες έρχονται πλέον πιο κοντά και ενώνονται. Μέσα στη θλίψη και οδύνη πρόκειται για μια ένδειξη ελπίδας. Πρωταρχικός στόχος θα πρέπει να είναι να κρατηθούν μακριά από την εξουσία οι εχθροί της φιλελεύθερης συνταγματικής τάξης. Το χάσμα με το AfD θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο, ενώ οι πολιτικές συζητήσεις θα γίνουν ακόμη πιο σφοδρές. Αυτό είναι πλέον αναπόφευκτο, αλλά και αναγκαίο. Μετά το Χάναου ήρθε η ώρα των αποφάσεων».

Κινητικότητα: Αποκλειστική προθεσμία για εκκρεμείς μετατάξεις, αποσπάσεις

Έως τις 31 Μαΐου 2020 θα πρέπει να εκδοθούν οι αποφάσεις για μετατάξεις ή αποσπάσεις για τους προηγούμενους κύκλους κινητικότητας, διαφορετικά δεν θα πραγματοποιηθούν. Αυτό προβλέπει διάταξη στο ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ του υπουργείου Εσωτερικών:

Νομικη Υποστήριξη και για τους Υπαλλήλους του ΟΑΕΔ , αίρεται η αδικία που υπήρχε στο υπό διαβούλευση ν/σ

Ενημερώνουμε ότι στο ν/σ του Υπουργείου Εσωτερικών που  κατατέθηκε   στη Βουλή, στο άρθρο 54, περιλαμβάνεται τελικά η πρόταση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ προκειμένου να έχουν δικαίωμα στη νομικη υποστήριξη και οι εργαζόμενοι στα ΝΠΔΔ, δηλαδή και οι εργαζόμενοι  στον ΟΑΕΔ! Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ εκφράζει την ικανοποίηση της!