oaednews

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Νέο καινοτόμο τμήμα ΤΕΙ σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας

Ενα νεο σύγχρονο καινοτόμο τμήμα ΤΕΙ πρόκειται να λειτουργήσει απο το νεο ακαδημαϊκό έτος. Το υπουργείο Παιδειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασιας αποφάσισαν λοιπόν να λειτουργήσουν  το νεο τμήμα ΤΕΙ σε κάθε πρωτεύουσα Νομού, ενώ για την Αθήνα προβλέπεται η λειτουργία 3-4 υπό τμημάτων λόγω της προσδοκώμενης ζήτησης... Το νεο τμήμα έκπληξη ειναι φυσικα το τμήμα

Το κράτος όμως τους σκέφτεται..


Παρέμβαση Εισαγγελίας για παραβίαση ενιαίου μισθολογίου και δήθεν υπερωρίες

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με παραβιάσεις της νομοθεσίας περί ενιαίου μισθολογίου σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και παράνομης είσπραξης επιδομάτων υπερωριακής απασχόλησης από συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Το 1ο Φθινοπωρινό Παζάρι Βιβλίου στην πλατεία Κοτζιά

Eως τις 20 Νοεμβρίου

Το 1ο Φθινοπωρινό Παζάρι Βιβλίου διοργανώνεται έως τις 20 Νοεμβρίου στην Πλατεία Κοτζιά από το Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, το Σύλλογο Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των υπαλλήλων  στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες που αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις των  Δημοσίων Υπαλλήλων.

Το 43% των νέων φοβάται την ανεργία

Απογοητευμένοι από την πολιτική και απαισιόδοξοι ως προς το εργασιακό τους μέλλον είναι οι νέοι στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της VPRC που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ελληνογερμανικής Αγωγής . Η έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή δείχνει ακόμα πως οι νέοι πιστεύουν ότι σε πέντε χρόνια η ποιότητα ζωής στην Ελλάδα θα είναι καλύτερη.
 
«Πρέπει να δώσουμε ελπίδα στους νέους», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας "Η Ευρώπη των νέων".
 
Σε ερώτηση μαθητή για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ο κ. Σουλτς απάντησε ότι η «Ελλάδα έχει πολλές πιθανότητες κάποια στιγμή να τα καταφέρει».
 
Πραγματιστές βρήκε τους νέους στην παρέμβασή της η επίτροπος Αλιείας της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για τη νεανική ανεργία από την ΕΕ δεν απαντούν στη δομική φύση του προβλήματος. Τόνισε ακόμη ότι οι παλαιότερες γενιές δεν μπορούν να αντιληφθούν πλήρως τα προβλήματα των νεότερων.
 
Η έρευνα της VPRC για λογαριασμό της Ελληνογερμανικής Αγωγής έγινε σε δύο επίπεδα:
 
Πέρυσι και εκ νέου εφέτος, με τα ίδια ερωτήματα, ώστε να καταγραφούν οι διακυμάνσεις στις απόψεις των νέων μέσα σε ένα έτος.
 
Εφέτος με νέα ερωτήματα, που αφορούν κυρίως τις προβολές των νέων για το μέλλον τους, αλλά και τις απόψεις τους για το αν και πόσο σύντομα διαβλέπουν έξοδο της χώρας από την κρίση
 
Τα δείγμα που επιλέχθηκε ήταν κυρίως μαθητές των τελευταίων τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου (700 άτομα) των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας.
Τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν:
 
Οι νέοι στην Ελλάδα είναι χωρισμένοι «στα δύο» σχετικά με την εγγύτητα της εξόδου από την οικονομική κρίση. Ένα ποσοστό 56% απαντάει «μάλλον όχι» στο ερώτημα εάν πλησιάζει το τέλος της οικονομικής κρίσης για την Ελλάδα. Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό 43% απαντάει «μάλλον ναι».
 
Ενδεικτικό είναι το «όχι» που απαντάει το 83% του δείγματος στο ερώτημα «πιστεύεις ότι η ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχει το ελληνικό σχολείο είναι καλύτερη από αυτή που παρέχουν τα σχολεία στις άλλες χώρες της ΕΕ;» Πέρυσι στην απάντηση «όχι» συγκεντρώθηκε το 75% των ερωτηθέντων.
 
Ποσοστό 63% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το ευρωπαϊκό όραμα, βάσει του οποίου συγκροτήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, «δεν παραμένει ισχυρό» σήμερα στους λαούς των κρατών-μελών της. Πάντως, ένα 36% του δείγματος θεωρεί το όραμα της ΕΕ ακόμη και σήμερα ισχυρό.
 

86 "μανισμένοι" Κρήτες αγρότες ένοχοι ...

Αθώοι για την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κρίθηκαν και οι 92 αγρότες που κάθισαν στο εδώλιο σήμερα για τα επεισόδια, το 2009 στο αεροδρόμιο "Ν.Καζαντζάκης" στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης. Από τους, συνολικά, 92 αθώοι για την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών κρίθηκαν 6, ενώ στους υπόλοιπους 86 επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή (σ.σ. η εισαγγελική πρόταση αφορούσε τη φυλάκιση 10 μηνών).

Από το... 2016 τα νέα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ

Του Δημήτρη Κατσαγάνη
Τρία χρόνια πρέπει να περιμένει η μεγάλη μάζα του 1,3 εκατομμυρίων ανέργων μέχρι να δει από το υπουργείο Εργασίας κάποια νέα αποφασιστική πρωτοβουλία  όσον αφορά την επιδότηση της απασχόλησης με τους κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου, δηλαδή της επταετίας 2014 – 2020. 

Αυτό ανάφεραν πηγές του Capital.gr στο υπουργείο Εργασίας οι οποίες έχουν μια σαφή εικόνα για τη «ροή» των πόρων του τόσο του παλιού όσο και του νέου ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας πως κατά την επόμενη διετία, δηλαδή την περίοδο 2014 - 15, βασικός στόχος είναι η «ανακούφιση» των πιο ευπαθών οικονομικά ομάδων ανέργων (πχ νέοι άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι). Μ’ άλλα λόγια, θα πρέπει να φτάσουμε στο μακρινό... 2016 για να δούμε στην πράξη κάποιες νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα’ ναι διαφορετικές από εκείνες που έχουμε δει ως τώρα, παραδέχονται οι ίδιες πηγές. Αυτές όμως οι νέες πρωτοβουλίες για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-20 θα ξεδιπλωθούν όχι μόνο με πολύ αργό ρυθμό αλλά και με 13% λιγότερους πόρους απ’ ό,τι την περασμένη προγραμματική περίοδο (2007-2013).  Από την περιβόητη «πρωτοβουλία» του προέδρου της Κομισιόν, κ. Jose Manuel Barroso για τους νέους (ύψους 6 δισ. ευρώ), η Ελλάδα δικαιούται μόλις... 160 εκατ. ευρώ. 

Τρόικα: «Μεγάλη Εβδομάδα» για τους Δημοσίους Υπαλλήλους


Ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων, μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και των επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, διαπραγματεύσεις, που κρίνονται ως από τις πλέον σημαντικές έως σήμερα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Υ. ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 6/11/2013


Συνάδελφοι,

Ο πόλεμος ανάμεσα στην τρόικα-κυβέρνηση και την ελληνική κοινωνία συνεχίζεται! Ο πόλεμος ενάντια σε κάθε έννοια αξιοπρεπούς διαβίωσης συνεχίζεται!
Ολοκληρώθηκε σχεδόν το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας που απομάκρυνε από το δημόσιο 12.000 συναδέλφους μας βυθίζοντας αυτούς και τις οικογένειές τους σε απόγνωση.
Όλοκληρώθηκε η διαδικασία απομάκρυσνης και των 251 συναδέλφων στον ΟΑΕΔ.
Ακολουθεί, όπως γνωρίζετε, το νέο κύμα με άλλες 12.000 διαθεσιμότητες – απολύσεις.
Φορολογία παντού. Ανεργία στα ύψη. Απολύσεις. Περικοπές μισθών. Μια κοινωνία σε διαθεσιμότητα. Μια κοινωνία σε απόγνωση…