oaednews

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

120 Απολύσεις στην τράπεζα Πειραιώς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ΕΚΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, που με τα Σωματεία του χώρου παλεύουν ενάντια στις 120 απολύσεις συναδέλφων φυλάκων και καθαριστριών.
Δεν είναι δυνατό να αποδεχθούμε μια ανακεφαλαιοποιημένη Τράπεζα με χρήματα του ελληνικού λαού, να προχωράει στην ομαδική απόλυση 120 συναδέλφων, «πετώντας» τους στην ενοικίαση παραμονές Χριστουγέννων, αλλάζοντας συμβάσεις και δικαιώματα.

Πόλεμος» στα Ειρηνοδικεία -Ακυρώθηκαν πλειστηριασμοί

Την ακύρωση των πλειστηριασμών που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι, τονίζοντας ότι η διαδικασία που ακολουθείται δεν είναι η σωστή.
Η συμβολαιογράφος κ. Νικολάου μίλησε αποκλειστικά στο in.gr για την ακύρωση των πλειστηριασμών, σημειώνοντας πως ο τρόπος με τον οποίο γίνεται είναι παράνομος, καθώς δεν μπορεί να προσέλθει ο κόσμος στην αίθουσα που πραγματοποιούνται.
Ένταση και χημικά 
Νωρίτερα, επικράτησε μεγάλη ένταση όταν οι συγκεντρωμένοι που διαμαρτύρονται για τη διαδικασία των πλειστηριασμών θέλησαν να μπουν στο χώρο του δικαστηρίου, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών.

Μ. Σπυράκη: “Φθηνότερες υπηρεσίες από ιδιώτες - Όχι σε συμβασιούχους”

Στις τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη Δημόσια Διοίκηση και τη μείωση των δημοσίων δαπανών, κατά την ομιλία του χθες στη Βουλή, κλήθηκε να αναφερθεί η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τασσόμενη υπέρ της ιδιωτικοποίησης δημόσιων υπηρεσιών, με σκοπό την εξοικονόμηση κόστους και καλυτέρευσής τους, αλλά και της μη “δημιουργίας” συμβασιούχων.

Koinonikomerisma.gr: Άνοιξε για το έξτρα κοινωνικό μέρισμα σε νησιώτες

Την εφάπαξ καταβολή ειδικού πρόσθετου ποσου για το κοινονικο μερισμα από 500 έως 2.100 ευρώ σε μόνιμους κατοίκους νησιωτικών περιοχών των νομών Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου, πλην των νήσων Ρόδου, Καρπάθου, Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω, προβλέπει νέα κυβερνητική απόφαση που εκδόθηκε. 

Προσλήψεις 60 μηχανοδηγών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2018

Η πρόσληψη 60 μηχανοδηγών τη νέα χρονιά στην εταιρεία, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, θα οδηγήσουν στην βελτίωση των συχνοτήτων των δρομολογίων ενώ παράλληλα, όπως είπε, θα προσληφθούν και άτομα με επιστημονική εξειδίκευση για το χρηματοοικονομικό τμήμα, το τμήμα μηχανοργάνωσης και τον στρατηγικό σχεδιασμό.Ο κ.Τσαλίδης χαρακτήρισε το 2017 «χρονιά σταθμός», καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έγινε μέλος της Ferrovie dello Stato Italiane (FSI) μιας μεγάλης σιδηροδρομικής οικογένειας, η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη στην Ευρώπη. «Στόχος μας είναι ένα τρένο σύγχρονο, φιλικό και ασφαλές προς τον επιβάτη, υπερσύχρονο με αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με wi-fi και υψηλές ταχύτητες».

ΑΣΕΠ: Εκδίδεται η προκήρυξη για 200 μόνιμες προσλήψεις φυλάκων στο ΥΠΠΟ

Έτοιμη προς έκδοση είναι η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 200 μόνιμες προσλήψεις στο υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα ειδικότητας ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων και ΔΕ Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων
Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού προβλέπεται η έκδοση επικείμενης προκήρυξης απο το ΑΣΕΠ για προσλήψεις διακοσίων (200) κενών οργανικών θέσεων του κλάδου ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης ειδικότητας ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων και ΔΕ Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ευχές από Διεύθυνση Ασφάλισης ΟΑΕΔ

Με τις καλυτέρες ευχές μας,
  Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
      ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΑΕΔ

Ευχές από Διεύθυνση Διοικητικού(Β2)

Η Διευθύντρια, οι Προϊστάμενοι και
οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Διοικητικού (Β2)
σας εύχονται Χρόνια Πολλά, Χρόνια Καλά, Χρόνια Ευτυχισμένα.
 
Χαρούμενο και δημιουργικό 2018.
 

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΚΠΑ2 ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Η Προϊσταμένη και οι Υπάλληλοι του ΚΠΑ2 ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ,
σας στέλνουν τις πιο θερμές ευχές τους για μια χρονιά γεμάτη Υγεία, που θα προσθέσει Ελπίδα, θα αφαιρέσει Λάθη, 
θα πολλαπλασιάσει Όνειρα και θα διαιρέσει την Αγάπη !!!

ΟΑΕΔ: Κατά 121.439 άτομα αυξήθηκαν οι άνεργοι τον Νοέμβριο

Αύξηση της ανεργίας καταγράφουν τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον μήνα Νοέμβριο 2017, σε σχέση με τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου.
Συγκεκριμένα τον Νοέμβριο, προστέθηκαν στα μητρώα ανεργία του ΟΑΕΔ, 121.439 άτομα.
Ειδικότερα:

Σηματοδότηση στον κόμβο ΟΑΕΔ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε για το θέμα χθες,  η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη με το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, οποίος σημείωσε μεν ότι δεν είναι αρμόδιος ο Δήμος για το έργο, ωστόσο θα προχωρήσει στην εγκατάσταση σηματοδοτών και το κόστος θα βαρύνει το Δημοτικό Προϋπολογισμό, με την προϋπόθεση της έγκρισης του έργου από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Πάτρα), της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Τρίπολη) και του Υπουργείου Υποδομών (Αθήνα).

Μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα η δήλωση IBAN για τους δικαιούχους του επιδόματος νεανικής αλληλεγγύης

Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση θα πάρουν πριν από τις γιορτές 55.000 άνεργοι 18 έως 24 ετών, που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ. Μέχρι σήμερα, Τετάρτη, οι δικαιούχοι πρέπει να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στη σελίδα του ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι δεν θα υποβάλλουν αίτηση όμως θα πρέπει να δηλώσουν ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού μπαίνοντας με τους κωδικούς τους στην ειδική εφαρμογή στο oaed.gr.

Ευχές από ΒΝΣ ΟΑΕΔ Αγίας Βαρβάρας


Μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου -Αναλυτικά παραδείγματα

Ανατροπή με έμμεσες μειώσεις μισθών από 4% ως 10% έρχεται στις εισφορές όλων των δημοσίων υπαλλήλων.
Το νομοθετικό πλαίσιο για τις αποδοχές στις οποίες επιβάλλονται από 1ης/1/2017 οι ασφαλιστικές κρατήσεις για την κύρια σύνταξη στον ΕΦΚΑ επανεξετάζεται με αφορμή τις αλλαγές που θα έχουν στις ασφαλιστικές κρατήσεις τα ειδικά μισθολόγια.

Από σήμερα η 26η Δεκεμβρίου ημέρα υποχρεωτική αργίας, στο ΦΕΚ η απόφαση

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση 59635/1063/2017 με την οποία καθιερώνεται η 26η Δεκεμβρίου ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας για όλες τις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες εν γένει, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές και τις ημέρες αργίας.

Η πραγματική εικόνα της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα

Μείωση του μέσου μισθού κατά 3,33% αλλά και αύξηση της απασχόλησης καταγράφεται για το 2017. Ανοδος κατά 7,98% στην ευέλικτη εργασία. Το 1,7% των επιχειρήσεων, απασχολεί το 44,4% των εργαζόμενων.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1