oaednews

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Αποχαιρέτα την επικουρική σύνταξη που ήξερες...

Χριστίνα Κοψίνη

Από το 2021 οι εισφορές των νέων ασφαλισμένων παραδίδονται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και ΑΕΔΕΚ για «επένδυση». Οι επικουρικές συντάξεις των σημερινών ασφαλισμένων και νυν ή μελλοντικών συνταξιούχων εγκαταλείπονται στην τύχη τους, σε ένα ΕΤΕΑΕΠ που σταδιακά θα «βουλιάζει» χωρίς νέους πόρους ● Οι «σοφοί» της επιτροπής αναγνωρίζουν ότι, σε περίπτωση οικονομικής κρίσης, στο νέο αμιγώς κεφαλαιοποιητικό σύστημα κινδυνεύουν τα αποθεματικά, ενώ απαιτείται μακρύ χρονικό διάστημα για τον σχηματισμό ενός αξιόλογου κεφαλαίου.
Με κέλυφος το μεγάλο δημόσιο Επικουρικό Ταμείο, το ΕΤΕΑΕΠ, στο οποίο θα δημιουργηθεί ένας αυτοτελής, λειτουργικά, λογιστικά και περιουσιακά, κλάδος, θα προχωρήσει η μετατροπή της επικουρικής σύνταξης από δημόσια σε ιδιωτική.

4 νέοι Έλληνες με αναπηρίες που δεν τους προσλάμβανε κανείς άνοιξαν τη δική τους επιχείρηση στην Αθήνα

Νέοι με αυτισμό – επιχείρηση με σνακ: Πρόκειται για μια ομάδα νέων με αναπηρίες, οι οποίοι πωλούν μπάρες με δημητριακά στην Αθήνα. Μετά την αποφοίτησή τους από ειδικά εργαστήρια επαγγελματικές εκπαίδευσης, έστησαν το 3S School Synergy Snacks, με τη βοήθεια των γονέων και των εκπαιδευτικών τους.
Τα μέλη της ομάδας είναι οι Γιάννης Χατζηαργυρίου, Ελένη Αλμπέρτου, Μιχάλης Σιδέρης και Γιώργος Βραδής. Τα προϊόντα τους είναι μπάρες δημητριακών με σουσάμι, αμύγδαλα, φιστίκια, ελιά και μέλι.