oaednews

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

«Υποχρέωση του Δήμου να εξυπηρετεί τους ανέργους»

Συνάντηση με την περιφερειακή διευθύντρια ΟΑΕΔ Θεσσαλίας, κ. Όλγα Τσιούρβα είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης, στην οποία επισήμανε την ανάγκη οι 747 άνεργοι του Δήμου Τεμπών να μπορούν να εξυπηρετούνται από τον Δήμο (ΚΕΠ ή να δημιουργηθεί θέση ανταποκριτή υπαλλήλου του ΟΑΕΔ) και να μην αναγκάζονται να μετακινούνται στη Λάρισα, κάνοντας έξοδα σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Όπως τόνισε ο κ. Μανώλης «οι αποστάσεις είναι μεγάλες και το κόστος μετακίνησης από την περιοχή του Δήμου Τεμπών προς τη Λάρισα είναι σημαντικό».

Ερχεται νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Μετά το Πάσχα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ επανέλαβε ότι αποσυνδέεται το μέτρο της κινητικότητας από τις απολύσεις, μετά και την ολοκλήρωση των 25.000 διαθεσιμοτήτων που είχε συμφωνηθεί με την τρόικα.

Φορολόγηση ανέργων: Επαναδημοσίευση Δελτίου Τύπου

Με αφορμή την συζήτηση για την φορολόγηση των ανέργων επαναδημοσιοποιούμε Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ για το σχετικό θέμα στις 12-7-2013 :
http://www.oyoaed.gr/2013-11-25-09-30-30/deltia-typou/12-2014-01-30-11-24-42
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ εκφράζει τον αποτροπιασμό της στο νέο μέτρο της κυβέρνησης για φορολόγηση των ανέργων!
Αντί της πραγματικής στήριξης σε ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας των εφαρμοζόμενων πολιτικών, αντί της έμπρακτης συμπαράστασης σε όσους παραμένουν άνεργοι επί μακρόν χρονικό διάστημα περιμένοντας την ανάπτυξη που τόσο αργεί, αντί της έκφρασης αλληλεγγύης σε όσους έχουν επωμιστεί με τον χειρότερο τρόπο το βαρύ φορτίο της «στήριξης της ανταγωνιστικότητας», η συγκυβέρνηση φτάνει σε αυτή την ακραία επιλογή της φορολόγησης των ανέργων!!!

Βήματα προς τα μπρος για τις γερμανικές οφειλές (Ηχητικό)

Καρπούς, έστω και μικρούς, αποδίδουν οι προσπάθειες του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών, όπως είπε στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη το μέλος του Συμβουλίου Αριστομένης Συγγελάκης.


Παράλληλα αποκαλύπτει περίεργες κινήσεις για το θέμα του Γερμανού υπουργού κ. Φούχτελ ανά την Ελλάδα.