oaednews

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Πάλι κάποιος δεν διάβασε το μνημόνιο;

Από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας τα ΜΜΕ προβάλλουν διαρροές από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρουσιάζεται να «τρελαίνεται» με τις εξωφρενικές απαιτήσεις της τρόικας. Ένα έργο που έχουμε ξαναδεί.
Της Βασιλικής Σιούτη

Ανακοίνωση Κάλεσμα

 Όλοι στο Συλλαλητήριο των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ στα Προπύλαια το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 2:00μ.μ.


Η Ο.Υ. ΟΑΕΔ καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και να συμβάλουν αποφασιστικά σε μια πρώτη μεγάλη νίκη κατά των διαθεσιμοτήτων –απολύσεων, μια πρώτη μεγάλη νίκη κατά των μέτρων φτωχοποίησης της κοινωνίας, κατά των μέτρων που οδηγούν σε πρωτοφανές πρωτογενές πλεόνασμα ανεργίας, φτώχειας και εξαθλίωσης.

Έρχονται ιδιωτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου με επιδότηση... ΕΣΠΑ

Οι πόροι του κρατικού προϋπολογισμού για μισθούς λιγοστεύουν ολοένα και περισσότερο ελέω... πρωτογενούς πλεονάσματος. Ωστόσο δεν ισχύει για τους πόρους του ΕΣΠΑ, ιδίως εκείνου που θα ξεκινήσει να "τρέχει" από τις αρχές του 2014, και που θα πρέπει να καλύψουν όσο ποτέ στο παρελθόν και τις δαπάνες για μισθούς στο Δημόσιο.

Ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, το πρώτο κύμα κινητικότητας

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνήθηκε, εφόσον προκύψουν απολύσεις στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων να προσμετρηθούν στις απολύσεις. Επίσης, εφόσον η Δικαιοσύνη αποφασίσει την απόλυση συμβασιούχων υπαλλήλων που παραμένουν στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα, και αυτές να προσμετρηθούν στις απολύσεις. «Είναι θέματα που είχαν τεθεί στην τρόικα και θα δοθεί μεγάλη πολιτική μάχη σε όλα τα επίπεδα», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Νέο μπλόκο από την Τρόικα -Οι απομακρύνσεις συμβασιούχων δεν είναι απολύσεις

Το χαρτί της απομάκρυνσης συμβασιούχων από το Δημόσιο που έριξε στο τραπέζι η κυβέρνηση δεν έπεισε τους δανειστές οι οποίοι θεωρούν πως οι απομακρύνσεις τους δεν είναι απολύσεις.

6.000 απολύσεις μονίμων και όχι συμβασιούχων απαιτεί η τρόικα

- Δεν δέχεται ως απολύσεις τις απομακρύνσεις συμβασιούχων η τρόικα
- Καμία παράταση στις απολύσεις άλλων 2.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του 2013
- Οι εργαζόμενοι στην αμυντική βιομηχανία αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο
- Νέο παζάρι για την παράταση του προγράμματος διαθεσιμότητας“Όχι” σε όλα ήταν η απάντηση των τροϊκανων τελικά. Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο για ακόμη μια φορά στο θέμα του δημοσίου, παρά τις διαθεσιμότητες και τους... ξαφνικούς θανάτους υπηρεσιών και οργανισμών.

Τι αλλάζει στις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων

Την απαγόρευση χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών για τους δημοσίους υπαλλήλους που φοιτούν σε μεταπτυχιακά προγράμματα, μείωση της άδειας εξετάσεων κατά δέκα ημέρες το χρόνο, κατάργηση της μηχανογραφικής άδειας της μίας μέρας ανά δίμηνο και άλλες διατάξεις σχετικές με τις διαδικασίες προσλήψεων και πιστοποίησης προσόντων, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή.