oaednews

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Eυρωπαϊκό Ταμείο Ανεργίας ζητά η Ρ. Αντωνοπούλου

Τη δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου για την αντιμετώπιση της ανεργίας επανέφερε στο «τραπέζι» των συζητήσεων η αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, κατά τη διάρκεια συνάντησής της με την Γερμανίδα ευρωβουλευτή των Πρασίνων, Τέρι Ράιντκε.

ΔΩΡΕΑΝ Ανοικτό Σεμινάριο Ρεαλιστικής Αυτοάμυνας

Το ΑΠΣΗ ΠΑΜΜΑΧΟΝ διοργανώνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 29/11/15 και Ώρα 12:00 πμ. - 14:00 μμ. ΔΩΡΕΑΝ Ανοικτό Σεμινάριο Ρεαλιστικής Αυτοάμυνας Hwal moo do Hapkido, στο χώρο του Συλλόγου ΒΟΛΙΣΣΟΥ 16 έναντι παλ. ΚΕΠ Αγ. Μαρίνας. Εξοπλισμός για το σεμινάριο την πετσέτα σας Όρεξη - Διάθεση και περιέργεια για το είδος της αυτοάμυνας.

Νέα Εκτελεστική Επιτροπή για την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: Τα ονόματα

Μετά την παραίτηση του Προέδρου της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Θέμη Μπαλασόπουλου και την αντικατάστασή του από τον Πρόεδρο των Εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Νικόλαο Τράκα, συγκροτήθηκε σε Σώμα, η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της.
Η 11μελής Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 

ΟΑΕΔ: Εχουν βρει δουλειά οι μισοί απόφοιτοι των σχολών μαθητείας

Την επιτυχία των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ δείχνει έρευνα της ΕΕΟ Group για λογαριασμό του Οργανισμού. Τέσσερις στους δέκα απασχολούνται στης ειδικότητα που εκπαιδεύτηκαν, ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών (70%) απασχολούνται πέραν του ενός έτουςΟι μισοί απόφοιτοι (47%) των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ των τελευταίων τριών ετών (2011 – 2014), εργάζονται, ενώ το 50% αυτών βρήκαν εργασία σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών. Τέσσερις στους δέκα απασχολούνται στης ειδικότητα που εκπαιδεύτηκαν, ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών (70%) απασχολούνται πέραν του ενός έτους.
Η έρευνα της εταιρείας ΕΕΟ Group για λογαριασμό του ΟΑΕΔ, καταδεικνύει την επιτυχία του θεσμού της Μαθητείας τόσο στην κατάρτιση των αποφοίτων όσο και στην κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων.
Η έρευνα που παρουσιάσθηκε στην ημερίδα του ΟΑΕΔ για τις σχολές Μαθητείας και τα Γραφεία διασύνδεσης, έγινε σε πανελλαδικό δείγμα αποφοίτων των σχολών που ολοκλήρωσαν της σπουδές τους τα έτη 2012, 2013 και 2014.

H Επιτροπή Απασχόληση του ΕΚ στην Ελλάδα για τα εργασιακά

Επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα, θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη (30 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου), αντιπροσωπεία της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αντικείμενο της επίσκεψης, είναι οι τροποποιήσεις στην αγορά εργασίας και στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα.

Το ΣτΕ ακυρώνει μειώσεις συντάξεων...

Το δύσκολο σκόπελο του Συμβουλίου Επικρατείας, ακόμα κι αν δεχτούμε  ότι θα περάσουν από την Ελληνική Βουλή, θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα νέα μέτρα για το ασφαλιστικό που οδηγούν σε μειώσεις συντάξεων.
Τα όσα έχει αποφασίσει μέχρι σήμερα το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε «ακύρωση» των μειώσεων συντάξεων.
Το κορυφαίο σε όλα αυτά είναι πως τα περί «αντισυνταγματικότητας» αυτών των μειώσεων, το Συμβούλιο Επικρατείας τα στοιχειοθετεί και με βάση αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας, του 2010.     
Η αξιοπρεπής διαβίωση και το γερμανικό δικαστήριο

Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας για την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή της (24/11/2015) εκτίμησε ότι η συμμετοχή στην πρόσφατη Γενική Απεργία (12/11/2015) και ο όγκος των απεργιακών συλλαλητηρίων αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι νέες της χώρας μας δεν το βάζουν κάτω, παρά τη διάψευση των ελπίδων τους από τη συνθηκολόγηση της Κυβέρνησης με τους δανειστές, που οδηγεί στην εφαρμογή ενός νέου σκληρού και αντικοινωνικού νεοφιλελεύθερου προγράμματος.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

ΠΕΥ ΟΑΕΔ για το ΚΠΑ2 ΑΘΗΝΑΣ

Κυρία Διοικήτρια,

     Λαμβάνοντας υπόψη την κοινοποιηθείσα σε εμάς επιστολή των εργαζομένων στο ΚΠΑ2 Αθηνών, τα πραγματικά δεδομένα της οποίας γνωρίζουμε και συνυπογράφουμε, δηλώνουμε τη σοβαρή ανησυχία μας για την παγίωση μιας δύσκολης – στα όρια του ανεκτού και του επιτρεπτού - κατάστασης και αιτούμαστε τα εξής:

1.     Να σταλούν αμελλητί και κατά προτεραιότητα, με εντολή Διοίκησης, στην Υπηρεσία τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα (γιατροί εργασίας, τεχνικοί ασφαλείας κλπ) και να μας γνωστοποιηθούν οι σχετικές εκθέσεις.

Στο υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι με πεντάμηνα του ΟΑΕΔ

Με στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζητούν παράταση στα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα.
Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Τους περισσότερους άνεργους πτυχιούχους παράγει η Ελλάδα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΟΟΣΑ

Οι Έλληνες εξακολουθούν να επενδύουν στην εκπαίδευση αν και οι σπουδές δεν αποτελούν πλέον ένα ασφαλές εισιτήριο για την αγορά εργασίας. Η Ελλάδα, μάλιστα, παράγει τους περισσότερους άνεργους πτυχιούχους ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση «Μια ματιά στην εκπαίδευση» του διεθνούς οργανισμού που δόθηκε αυτήν την εβδομάδα στη δημοσιότητα.Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η Ελλάδα έχει από τα υψηλότερα ποσοστά σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα ποσοστά αυτά μάλιστα παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με το 2000 όταν πανεπιστημιακούς τίτλους διέθετε το 18% του εργατικού δυναμικού (25-64 ετών). Το 2014 πτυχίο είχε το 28%, ενώ στις ηλικίες 25-34 η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη: από το 24% το 2000 πέρασε στο 26% το 2005 για να ανεβεί στο 31% το 2010 και στο 39% σήμερα. Αντίστοιχα είναι τα ποσοστά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία (44%), η Φινλανδία (40%) και η Ισπανία (40%), αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες (42%).