oaednews

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Τα κριτήρια και η διαδικασία μετάταξης των δημοσίων υπαλλήλων

Δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Τετάρτης από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η πολυαναμενόμενη υπουργική απόφαση και η διευκρινιστική και κατατοπιστική εγκύκλιος που τη συνοδεύει, με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια και οι ρυθμίσεις των διαδικασιών μετάταξης και μεταφοράς προσωπικού του δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας των υπαλλήλων.

Mega: Η πιο παλιά κατάληψη


Του Pitsirikos

Η κατάληψη της Βίλλας Αμαλίας έγινε το 1990. Δηλαδή είναι μια κατάληψη 22 χρόνων. Τα 22 χρόνια της κατάληψης απασχόλησαν πολύ τα τηλεοπτικά κανάλια. Απορούσαν γιατί δεν είχε επέμβει τόσα χρόνια η Αστυνομία και έβρισκαν τα 22 χρόνια της κατάληψης πάρα πολλά. Δεν θα έπρεπε.

Μείωση δημοσίων υπαλλήλων και μισθών συστήνει το ΔΝΤ (και) στην Πορτογαλία

Το ΔΝΤ συνέστησε στην Πορτογαλία να μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, ελαττώνοντας παράλληλα τους μισθούς τους και τις συντάξεις, προκειμένου να εξοικονομήσει 4 δισεκ. ευρώ, αποκαλύπτει η οικονομική εφημερίδα Jornal de Negócios.

Αίτηση πτώχευσης από την Alex Pak

Αίτηση πτώχευσης της εταιρείας Alex Pak συζητείται το πρωί της Τετάρτης στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Διαψεύδουν την κυβέρνηση για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Διαψεύδεις ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι «δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις στο δημόσιο» και ότι «η διαθεσιμότητα δεν οδηγεί σε απολύσεις, αλλά σε μετακινήσεις», όπως καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Αίτηση για πτώχευση και από τα Sprider Stores



Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης

Aίτηση υπαγωγής στο άρθρο  99 κατέθεσε και η Sprider Stores ΑΕ κατατέθηκε στο αρμόδιο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης.

Συνήγορος του Πολίτη: Ίση μεταχείριση στους αυτοαπασχολούμενους

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ του Πολίτη θα εξετάζει πλέον αν παραβιάζεται η αρχή της ίσης μεταχείρισης μεταξύ γυναικών και ανδρών στους αυτοαπασχολούμενους εργαζόμενους όταν δέχεται καταγγελίες για διακρίσεις λόγω φύλου σε εργασιακά θέματα.

Καταργούνται 1.700 φορείς και οργανισμοί του Δημοσίου

Καταργούνται 1.700 φορείς και οργανισμοί του Δημοσίου

Καταργούνται άμεσα 8 φορείς του Δημοσίου και συγχωνεύονται 197 νομικά πρόσωπα ενώ μέχρι την άνοιξη άλλοι 1.500 φορείς και οργανισμοί παύουν να υφίστανται. Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο με τίτλο «Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα - Σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», η συζήτηση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή από την Τρίτη και ολοκληρώνεται την Τετάρτη με την ψήφισή του.

Επικίνδυνο το μείγμα φτώχειας -ανεργίας


 Οι αριθμοί είναι εξαιρετικά απογοητευτικοί. Χαρακτηριστικά, η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τις «Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα» έδειξε ότι το ποσοστό των πολιτών που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας αυξήθηκε από 16,3% το 2010, στο 22,9% του πληθυσμού το 2011, ενώ σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται περισσότερο οι γυναίκες.