oaednews

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Συνάντηση Γ. Βρούτση με τον Επίτροπο Απασχόλησης

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, κ. Laszlo Andor είχε ο ο υπουργός Εργασίας κ. Ιωάννης Βρούτσης στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου των υπουργών Απασχόλησης στη Λευκωσία.

Σ. Ρομπόλης: Στο 30% η ανεργία αν δεν ληφθούν μέτρα (upd)

Την εκτίμηση ότι η ανεργία στη χώρα μας θα εκτιναχθεί στο 30%(!) ώς το τέλος του τρέχοντος έτους (από 22,5% τον Απρίλιο) αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα, διατύπωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης.

Ι. Βρούτσης: Η ανεργία αντιμετωπίζεται με την ανάπτυξη


Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης έθεσε στην άτυπη σύνοδο των ομολόγων του, στη Λευκωσία, ως πρώτη προτεραιότητα για την Ελλάδα τα ζητήματα που άπτονται της ανεργίας, η οποία -όπως επεσήμανε- έχει εκτοξευθεί σε πρωτοφανή επίπεδα, και των δεικτών της φτώχειας. Τα ζητήματα αυτά σημείωσε είναι γνωστά σε όλη την Ευρώπη.

Ποιοι θα φύγουν από το Δημόσιο έως το 2015


Μελέτη για μείωση του κράτους θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις. Προβλέπει αποχωρήσεις μέσω συνταξιοδοτήσεων και περιορισμό των συμβασιούχων. Δεν θα ξεπεράσουν τις 27.619 οι προσλήψεις του μόνιμου προσωπικού μέσα στην πενταετία

Ως 24% φέτος η ανεργία - αύξηση το 2013, λένε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


«Μαύρες προβλέψεις» από το Ινστιτούτο Εργασίας και τον επικεφαλής του. Αναλογεί 1 απασχολούμενος για κάθε άνεργο ή συνταξιούχο, «αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί». Πακέτο προτάσεων από το ΕΒΕΑ

Ανεργία και στην Κρήτη