oaednews

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

O Στρατιώτης-οδηγός του τανκ που γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου σπάει τη σιωπή του

«ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙ'' AYTO ΠΟΥ HMOYN, ΓΙ'' AYTO ΠΟΥ EKANA. Τότε αισθανόμουν ότι έκανα κάτι καλό, κάτι μεγάλο. Στους "μαυροσκούφηδες", στο Γουδί, είχα γίνει ο ήρωας που διέλυσε τους εχθρούς της πατρίδας, τα "παλιοκουμμούνια", όπως λέγαμε τότε τους φοιτητές. Αυτά μου έλεγαν, αυτά πίστευα. Τι περιμένεις!.. Ούτε μια εφημερίδα δεν είχα διαβάσει μέχρι τότε. Είχα γίνει και εγώ φασίστας. Μέχρι που μπήκα μέσα, πίστευα αυτό που έκανα. Στη συνέχεια έγινε ο εφιάλτης της ζωής μου. »

Ποιες ειδικότητες είναι περιζήτητες στην Ελλάδα -Ποιους προσλαμβάνουν οι εργοδότες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Εργασίας μέσα στον Οκτώβριο έγιναν 138.408 προσλήψεις. Το μεγαλύτερο μέρος των προσλήψεων έγιναν στο χώρο της εκπαίδευσης και στον χώρο της εστίασης. Ωστόσο όπως αναφέρει και το fpress.gr μπορεί να είναι και «νομιμοποιήσεις» υπαλλήλων που μέχρι τώρα απασχολούνταν με «μαύρα» μόνο και μόνο για να αποφευχθεί το πρόστιμο των 10550 ευρώ.
Στους παρακάτω πίνακες παρουσιάζονται οι περιζήτητες ειδικότητες

Και τα περί του μεγέθους του Δημοσίου είναι μυθος

Tο δεύτερο μικρότερο Δημόσιο στον ΟΟΣΑ έχει η Ελλάδα
Οι κυβερνήσεις εμπνέουν εμπιστοσύνη μόλις στο 13% των Ελλήνων πολιτών, έναντι του 38% μία πενταετία πριν.
Χαμηλότερη τιμή στην εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση καταγράφεται μόνο στην Ιρλανδία. Πτώση εμπιστοσύνης καταγράφεται συνολικά και στις χώρες του ΟΟΣΑ, αλλά πολύ πιο ήπια, στο 40% από 45%.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα γίνουν 15.000 απολύσεις ώς τα τέλη του 2014

Για 15.000 απολύσεις από το Δημόσιο ως τα τέλη του 2014, βάσει των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές, έκανε λόγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5. Σημείωσε, επίσης, ότι δεν υπάρχουν άλλες εκκρεμότητες με την τρόικα που να σχετίζονται με την τρέχουσα αξιολόγηση.

Κατακόρυφη η αύξηση των κρουσμάτων βίας στην οικογένεια στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει ότι «…η φτώχεια φέρνει γκρίνια» και για μια φορά ακόμη έχει δίκιο, αφού τα χρόνια της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας αυξάνονται κάθε χρόνο κατακόρυφα τα κρούσματα βίας στην οικογένεια.

Έχε το νου σου στο παιδί....

Κάποτε θα `ρθουν να σου πουν
πως σε πιστεύουν, σ’ αγαπούν
και πώς σε θένε

Έχε το νου σου στο παιδί, 
κλείσε την πόρτα με κλειδί
ψέματα λένε




Κάποτε θα `ρθουν γνωστικοί, 
λογάδες και γραμματικοί
για να σε πείσουν