oaednews

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Νέο ψαλίδι σε μισθούς και συντάξεις από το 2013



Η αύξηση της παρακράτησης φόρου η οποία θα υπολογίζεται από τον Ιανουάριο του 2013 με την καινούργια φορολογική κλίμακα χωρίς όμως να λαμβάνονται υπόψη τα πρόσθετα αφορολόγητα για τα παιδιά τα οποία καταργούνται, φέρνει νέα αφαίμαξη σε μισθούς και συντάξεις.

Απέκλεισαν το ΙΚΕΑ στον Κηφισό οι εργαζόμενοι

Απέκλεισαν το ΙΚΕΑ στον Κηφισό οι εργαζόμενοι

Αντιδρούν στη μείωση μισθών και τις ατομικές συμβάσεις

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΕΑ, μετά  την ανακοίνωση της διοίκησης της επιχείρησης ότι θα προχωρήσει σε περικοπές στους μισθούς κατά 8-11%, η οποία επίσης τους κάλεσε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.

Ποιά ζωή, ρε καρντάσια;

 Καλό ταξίδι Χρόνη..."Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς…"

Το ξανα-θυμηθήκαμε, από ένα σύνθημα γραμμένο σε τοίχο

ΧΡΟΝΗΣ ΜΙΣΣΙΟΣ
04.09.2012
Η ζωή μας μια φορά μάς δίνεται, άπαξ, που λένε, σα μια μοναδική ευκαιρία. Τουλάχιστον μ’ αυτή την αυτόνομη μορφή της δεν πρόκειται να ξανα-υπάρξουμε ποτέ.

Επιπλέον πόροι από το ΕΣΠΑ για την απασχόληση σε Στ. Ελλάδα και Ν. Αιγαίο

Επιπλέον χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ύψους 26 εκατ. ευρώ για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου εξασφάλισε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών και Δικτύων για την υλοποίηση δράσεων, από τις οποίες θα ωφεληθούν άνεργοι και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. 

Αναγνωρίζονται διδακτορικά και masters των κολεγίων

Νέοι «παίκτες» μπαίνουν στην αγορά της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Κι αυτό διότι πλέον θα αναγνωρίζονται όχι μόνο οι προπτυχιακοί αλλά και οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, δηλαδή τα masters και τα διδακτορικά που χορηγούν τα ελληνικά κολέγια.

Παρελθόν το επίδομα γάμου από τον Απρίλιο

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με αμοιβές μικρότερες της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και μονομερή κατάργηση του επιδόματος γάμου (προσαύξηση 10%) στην περίπτωση που εργοδότες - επιχειρήσεις δεν δεσμεύονται από ισχύουσες κλαδικές ή ομοιοεπαγγελματικές ή επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και δεν είναι μέλη εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ) δίνει η ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Βαρύ…το κόστος της ανεργίας – Κατά 13,3 δισ. «χρεώθηκε» η οικονομία της Ελλάδας

Καταστροφική για την οικονομία αποδεικνύεται η ανεργία στη χώρα μας που έχει εκτοξευτεί στο 23,6%. Το ελάχιστο ετήσιο κόστος όπως το υπολογίζει το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 13,3 δισ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος του να αφορά στην επιβάρυνση του ΑΕΠ.

Διεθνής πιστοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων του ΟΑΕΔ

Πιστοποίηση με βάση το Ευρωπαϊκό Μοντέλο Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM, για τα επίπεδα «Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία - Committed to Excellence in Europe» και «Υιοθέτηση των Αρχών της Επιχειρηματικής Αριστείας», έλαβε στις 15 Νοεμβρίου 2012, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Η διαδικασία αξιολόγησης πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), η οποία είναι ο Εθνικός Εταίρος του Διεθνούς Οργανισμού EFQM.

110 θέσεις για ανέργους στην Περιφέρεια Λασιθίου μέσω της «Συν-εργασίες»

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη: «Ο ΤΡΟΧΟΣ», στο πλαίσιο της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες», της κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007‐2013», που συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. υλοποιεί στη ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, προσκαλεί

Η ανεργία αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα

Οι άνθρωποι που έχουν μείνει χωρίς δουλειά λόγω ανεργίας αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για έμφραγμα μετά τα 50 τους. Μάλιστα, αν κανείς έχει χάσει πολλές φορές τη δουλειά του, ο συσσωρευμένος κίνδυνος είναι ανάλογος με το κάπνισμα ως παράγων καρδιαγγειακού κινδύνου. Από την άλλη, ορισμένα επαγγέλματα αυξάνουν περισσότερο σε σχέση με άλλα τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες, μια αμερικανική και μια καναδική.

Προϊόντα αγροτικών συνεταιρισμών δίνουν λύσεις στην ανεργία

Φασόλια Πρεσπών και λάδι Μεταγγιτσίου

Είναι πετυχημένα παραδείγματα συνεταιρισμών που αξιοποίησαν τα ντόπια προϊόντα και έδωσαν επαγγελματική «πνοή» σε κάτοικους οι οποίοι μαστίζονταν από την ανεργία.

Ανεργία στο 35% το 2013 στην Ελλάδα εκτιμά το ΕΒΕΠ

Aθήνα: Την εκτίμηση ότι το ποσοστό της ανεργίας θα διογκωθεί επικίνδυνα το 2013 και δεν αποκλείεται να φθάσει ακόμα και το 35% εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) κ. Γιώργος Κασιμάτης.

Ανακοίνωση Π.Ε.Υ. για δωροεπιταγές



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το ΔΣ του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα, σε συνεδρίασή του στις 16 Νοεμβρίου, να διαθέσει ένα πόσο από το ταμείο του Συλλόγου για τη χορήγηση δωροεπιταγών, ενόψει των εορτών, στα μέλη του που είναι γονείς μικρών παιδιών (γεννημένα από 1/1/2001 και μετά). Ας μην αφήσουμε την κρίση και την οικονομική στενότητα να στερήσει από τα παιδιά μας το χαμόγελο και την ομορφιά των Χριστουγέννων!

Μπρος-πίσω η νέα απαίτηση της τρόικας για 22.000 απολύσεις στο Δημόσιο το 2014

Νέα δεδομένα αρχικά δημιούργησε η απαίτηση της τρόικας, η οποία διατυπώθηκε κυριολεκτικά στο «παρά πέντε» για 22.000 απολύσεις (και όχι διαθεσιμότητα) δημοσίων υπαλλήλων το 2014. Με βάση αυτή τη νέα απαίτηση, ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων που, κατά την τρόικα, θα πρέπει να απολύθούν ή να τεθούν σε διαθεσιμότητα, έως και το 2014, ανέρχεται σε 49.000. Αργά το βράδυ όμως σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών το ΔΝΤ πήρε πίσω τη νέα αυτή απαίτηση.