oaednews

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Αποφυγή μεγάλης αύξησης στο βασικό μισθό ζητά ο ΣΕΒ

Nα επιδειχθεί σύνεση από την πολιτεία στην αύξηση του κατώτατου μισθού το 2020 ζητά ο ΣΕΒ, τονίζοντας ότι μια επανάληψη της μαξιμαλιστικής πολιτικής του 2019 θα έχει αρνητικές συνέπειες για την οικονομία.
«Να επιδειχθεί σύνεση από την πολιτεία στην αύξηση του κατώτατου μισθού το 2020, καθώς μια επανάληψη της μαξιμαλιστικής πολιτικής του 2019 θα έχει αρνητικές συνέπειες για την οικονομία» ζητά ο ΣΕΒ με το μηνιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων. Όπως υποστηρίζει, οι αυξήσεις μισθών που έγιναν πέρυσι «φαίνεται να έχουν οδηγήσει σε επιβράδυνση της απασχόλησης».

Αρνητικό ισοζύγιο θέσεων εργασίας

Μειώθηκαν κατά 17.318  οι θέσεις μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», που δόθηκαν σήμερα (13/2) στη δημοσιότητα.

Υπάρχει ακόμα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ή όχι;


Πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο και δημιουργικότερο, από το να έχει κάποιος επαφή με τους νέους. Τυχαίνει στο περιβάλλον μου να υπάρχουν πολλά άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας, που έχουν επιλέξει να μείνουν στην Ελλάδα σε πείσμα των καιρών και που εργάζονται σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας του ιδιωτικού τομέα.
Είναι νέοι με λαμπρές σπουδές, με όνειρα και προσδοκίες, που βρίσκονται στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής τους καριέρας στον ιδιωτικό τομέα. Νέοι, που στην πλειοψηφία τους πιστεύουν στις αρχές της οικονομικής ελευθερίας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και που πίστεψαν στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, στην ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και στην προσπάθεια μετάλλαξης της Ελλάδας σε μια κανονική δυτική χώρα.  

Η αλήθεια για τα «ανοικτά» προγράμματα του ΟΑΕΔ


Το καινούργιο πιλοτικό πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας που σχεδίασε η προηγούμενη διοίκηση και ανακοινώσαμε πρόσφατα –μετά από σημαντική καθυστέρηση δύο ετών– το διαφοροποιήσαμε, προσθέτοντας υποχρεωτικό ποσοστό συμμετοχής 60% για τις γυναίκες. Προς αποφυγή περαιτέρω σύγχυσης, η ποσόστωση προστέθηκε για να στηρίξει τις άνεργες γυναίκες και δεν προϋπήρχε.