oaednews

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Μικρό το δημοσιονομικό όφελος από διαθεσιμότητες, απολύσεις – Πόσο το υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών

Μόλις στα 100 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται η καθαρή δημοσιονομική εξοικονόμηση για την περίοδο 2013- 2018 με τις παρεμβάσεις που αφορούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, στις αποχωρήσεις υπαλλήλων από το Δημόσιο αλλά και τις προσλήψεις που θα γίνουν.

Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την ενεργοποίηση του φετινού προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού από τον ΟΑΕΔ.

Επιστρέφει ο 13ος μισθός στο Δημόσιο: Ποιοι υπάλληλοι θα τον πάρουν και ποιων οι αποδοχές θα ψαλιδίζονται

Επιστρέφει ο 13ος μισθός στο Δημόσιο. Δεν θα τον παίρνουν όμως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά μόνο εκείνου που ξεπερνούν το 90% των στόχων που έχουν τεθεί από την υπηρεσία.

6.800 απολύσεις στο Δημόσιο το 2014

Την προσήλωσή τους στη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα σχετικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο, ως υπουργείο που έχει επιτελικό ρόλο και εφαρμόζει όσα αποφασίζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, εκφράζουν συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ταυτόχρονα υπενθυμίζουν ότι λόγω συνέπειας στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας αποφεύχθηκε η απαίτηση που έθεσαν στην τελευταία διαπραγμάτευση για ακόμη 16.000 διαθεσιμότητες και 8.000 απολύσεις το 2015.

Τέλος το επίδομα ανεργίας για όσους έχουν ακίνητο ή αυτοκίνητο.

  Σχέδιο που αποτελεί κίνδυνο για το επίδομα ανεργίας αλλά και για άλλα επιδόματα ,καθώς αυτά θα δίνονται βάσει περιουσιακών κριτηρίων, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών .

Δεν ξεκινούν νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους.


 Δεν θα ξεκινήσουν ακόμη νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ σύμφωνα με τον Διοικητή του Οργανισμού κ Αμπατζόγλου αφού δεν μπορούν να απορροφηθούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ λόγω του παγώματος που έχει επιβάλλει η κομισιόν και είχε αποκαλύψει μόνο το dikaiologitika.gr με προηγούμενο δημοσίευμα.

Πλήρης μισθός και για τα stage

*14 μισθοί, ασφάλιση, επιδόματα και οδοιπορικά για όλους 
* Mπορούν να αναγνωρίσουν στο IKA το διάστημα που εργάστηκαν