oaednews

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ρωσία: Σε χαμηλό τετραετίας η ανεργία


Στο 5,8% υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας στη Ρωσία τον Απρίλιο, από 6,5% που ήταν τον προηγούμενο μήνα, με τον αριθμό των ανέργων να διαμορφώνεται σε 4,4 εκατομμύρια.
Το ποσοστό ανεργίας του Απριλίου είναι το χαμηλότερο από το Μάιο του 2008. Τα στοιχε

Απλήρωτη Εργασία ή «Ομηρία» στις εργολαβίες συντήρησης της Εγνατίας Οδού;


Τα στοιχεία για τη ανεργία που αναφέρει το  Δελτίο Του ΤΕΕ, με πηγές την Ελληνική Στατιστική υπηρεσία, είναι αποκαλυπτικά: 21% ανεργία η οποία έχει χτυπήσει πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμο, μειώνοντας δραματικά τους «ενεργά» συμμετέχοντες πολίτες. Λαμβάνοντας υπόψη μόνο αυτό, μπορεί κανείς να κατανοήσει το απίστευτο αδιέξοδο των εργαζομένων στον ανάδοχο λειτουργίας και συντήρησης της Εγνατίας Οδού.

75.000.000 άνεργοι νέοι σε όλο τον κόσμο!

Σχεδόν στο υψηλότερο καταγεγραμμένο επίπεδο της ιστορίας

Στα 75.000.000 ανέρχονται οι άνεργοι σε όλο τον κόσμο στις ηλικίες έως 24 ετών, προειδοποιεί...
έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας.

Πιλοτικό πρόγραμμα «Η πρώτη σας θέση εργασίας μέσω του EURES»


Απασχόληση: Η Επιτροπή εγκαινιάζει το πιλοτικό πρόγραμμα «Η πρώτη σας θέση εργασίας μέσω του EURES» για να βοηθήσει τους νέους να βρουν εργασία
Βρυξέλλες, 21 Μαΐου 2012 – Ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα βοηθήσει τους νέους στην εξεύρεση εργασίας σε άλλη χώρα της ΕΕ εγκαινιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σκοπός της αρχικής φάσης του προγράμματος «Η πρώτη σας θέση εργασίας μέσω του EURES» θα είναι η βελτίωση της διασυνοριακής κινητικότητας για 5.000 άτομα. Επιπλέον, θα λειτουργήσει σαν πεδίο δοκιμής για τη μετατροπή του EURES – του δικτύου υπηρεσιών απασχόλησης των κρατών μελών – σε μια πανευρωπαϊκή υπηρεσία απασχόλησης.

Manpower : Στρατηγικές για τη βελτίωση της απασχολησιμότητας των νέων


Ενόψει της έναρξης του Φόρουμ για την Απασχόληση των Νέων (23-25 Μαΐου, Γενεύη), που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας (ILO), η ManpowerGroup, παγκόσμιος ηγέτης στις καινοτόμες λύσεις ανθρώπινου δυναμικού, δίνει στη δημοσιότητα τη νέα της μελέτη με τίτλο «Ζητούνται: Νέοι με Ενέργεια και Θέληση για Καριέρα». 

Διαφορετικά αγχώνει η ανεργία άνδρες - γυναίκες

Διαφορετικά ανησυχούν άνδρες και γυναίκες για το θέμα της ανεργίας σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα αυτή διεξήχθη τον Φεβρουάριο από το Randstad, έναν κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών απασχόλησης με εκατοντάδες πελάτες που λειτουργεί και στην Ελλάδα, και πήραν μέρος 3.000 full-time εργαζόμενοι. 

Υπερπληθωρισμός, ανεργία, φτώχεια - Το "επαχθές" σενάριο της δραχμής Πηγή:www.capital.gr

Του Γιάννη Τσαμουργκέλη  
Η προεκλογική περίοδος που διανύουμε έχει επικεντρωθεί στην ουσία των πολιτικών των κομμάτων για την οικονομία και την αναζήτηση της εικόνας της την επόμενη μέρα.  Θα καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο; Θα φύγουμε από το ευρώ; Θα φύγουμε από τη ΕΕ; Πως θα κυκλοφορεί το χρήμα, θα πηγαίνουμε στις δουλειές μας όπως χθες, θα έχουμε νέες δουλειές, πως θα ψωνίζουμε, τι θα ψωνίζουμε και τόσα άλλα απλά ερωτήματα που συνθέτουν την καθημερινότητα μας;

Πιλοτικό πρόγραμμα για την απασχόληση των νέων στο εσωτερικό ΕΕ


Φιλοδοξεί να διευκολύνει τη μετακίνηση εντός της ΕΕ 5000 άνεργων νέων.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την Δευτέρα ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο φιλοδοξεί να διευκολύνει τη μετακίνηση εντός της ΕΕ, 5.000 άνεργων νέων, ηλικίας 18 ως 30 ετών, προκειμένου να βρουν εργασία εκτός της χώρας διαμονής τους.

Η ανεργία σαρώνει τα ΜΜΕ

Λίγο πριν από την έκρηξη βρίσκεται ο κλάδος των ΜΜΕ, με την ανεργία να είναι αυτήν τη στιγμή το νούμερο ένα πρόβλημα.

Guardian: Το ευρώ ή θα διαλυθεί ή θα ζει σαν ζόμπι

"Δύο είναι οι ρεαλιστικές λύσεις για το ευρώ: να διαλυθεί ή να συνεχίσει να ζει σαν ζόμπι, με χαμηλή ανάπτυξη, υψηλή ανεργία, και αυξανόμενη λαϊκή δυσφορία" εκτιμά ο οικονομικός αναλυτής στον Guardian, Λάρι Ελιοτ.

Όπως τονίζει: "Το ευρώ βρίσκεται στα πρόθυρα της δημιουργικής καταστροφής. Το καλύτερο θα ήταν να διαλυθεί τώρα η ευρωζώνη, και να αρχίσει πάλι το πείραμα της νομισματικής ένωσης με μια μικρή ομάδα χωρών, που θα μπορούν να την αντέξουν".

Αντίο και συγγνώμη


Niko Ago
Παιδιά μου, αποφάσισα να γράψω δημόσια πράγματα που δυσκολεύομαι να σας πω αντικρίζοντάς σας. Είπα να σας ζητήσω συγγνώμη δημόσια, επειδή μάλλον είμαι αρκετά δειλός για να βρω δύναμη να σας αντικρίσω. Όταν πήρα την απόφαση να μεταναστεύσω στην Ελλάδα, η μία από σας ήταν ακόμα στη κοιλίτσα της μαμάς σας και μόλις έκλεισε τον πέμπτο μήνα της ζωής της ήρθε μαζί της να με βρει. Στη νέα χώρα που είχα επιλέξει να ζήσουμε όλοι μας, για το υπόλοιπο της ζωής. Δεκατρείς μήνες μετά, ήρθες στη ζωή και εσύ, μικρή μου «πριγκηπέσα».