oaednews

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Αντιμετωπίζοντας την ανεργία μέσα στην οικογένεια...

Μπορεί κανείς να είναι άνεργος και να παραμένει καλός γονιός

Δημοσίευση 29/11/13 04:30 μμ
Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομική, αλλά και στην ψυχική κατάσταση των ατόμων. Οι άνεργοιαποτελούν μία ευαίσθητη ομάδα, καθώς πλήττονται από αυτήν. Ποιές συναισθηματικές καταστάσεις δοκιμάζει ένας άνθρωπος όταν διέρχεται μιας τόσο επώδυνης φάσης στη ζωή του; Θλίψη, ανησυχία, πικρία, απελπισία, αίσθηση ανικανότητας συντήρησης του εαυτού, αλλά και της οικογένειάς του, φόβος και κατάθλιψη κυριεύουν τη ζωή του. Πράγματι, σε περιπτώσεις ατόμων που έχουν χάσει μια μακροχρόνια σταθερή εργασία, το στρες που βιώνουν θεωρείται πως είναι μεγαλύτερο από το στρες που εκλύεται από το θάνατο ενός φίλου ή από αυτό της ύπαρξης μιας σοβαρής αρρώστιας στην οικογένεια.

Χαλάλι...

Eva @eva_n_agnosti 30 Νοε
Μόλις έμαθα πως τέλος Δεκέμβρη θα είμαι άνεργη & ακούω πως οίκος Moody's αναβάθμισε την Ελλάδα 2 μονάδες.

Η ανεργία αποχαυνώνει!

Οι υφεσιακές συνθήκες, με απολύσεις, υποχρεωτική μερική απασχόληση, χαμηλούς μισθούς και υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας πλήττουν σοβαρά τη γνωσιακή λειτουργία και τις επιδόσεις Οι άνεργοι Ελληνες δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τις επιπτώσεις της ανεργίας στην τσέπη τους αλλά και στην ψυχική τους κατάσταση, που δοκιμάζεται από την προσπάθεια για επιβίωση.

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η ανεργία στη Μεγαλόνησο

Λευκωσία Ανταπόκριση: Ακης Φάντης

Νέο ρεκόρ κατέγραψε τον Οκτώβριο του 2013 η ανεργία στην Κύπρο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Eurostat, αντανακλώντας την επιδείνωση της κατάστασης στην αγορά εργασίας. Ο αριθμός των ανέργων έφτασε τις 75 χιλιάδες έναντι 59 χιλιάδων που ήταν τον περσινό Οκτώβριο.

Ο Ακροβάτης....

6.000 απολύσεις - Στο «στόχαστρο» 29 Δημοτικές Eπιχειρήσεις

Τουλάχιστον 6.000 Δημοτικοί Υπάλληλοι εντάσσονται στο δεύτερο «κύμα» διαθεσιμότητας, σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», που συνεχίζει:
«Οι σχετικές αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο, ενώ το συνολικό σχέδιο για την αναμόρφωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα βάλει στην... πρέσα 80.000 δημοτικούς υπαλλήλους έχει 4 άξονες:
1. Αξιολόγηση 387 Φορέων (Δήμοι, Ν.Π.Ι.Δ. και Δημοτικές Επιχειρήσεις), με στόχο να ενταχθούν σε "διαθεσιμότητα" ή να απολυθούν 11.000 εργαζόμενοι.