oaednews

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου ΚΕΘΕΑ

Σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων οργανώνουν οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ αντιδρώντας στην πρόσφατη και αμετάκλητη, παρά τις διαβουλεύσεις, απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του Κέντρου. Πρώτος σταθμός συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στις 12:00 στο υπουργείο Υγείας.
Ανοιχτή συνέλευση των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας κατά την οποία εκτός από τις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο κάθε ξεχωριστός τομέας (σύλλογοι γονέων, κοινότητες, όργανα της διοίκησης, ομάδες επανένταξης και μέλη) αποφασίστηκαν μία σειρά από κεντρικές πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και σειρά κινητοποιήσεων έως ότου αποσυρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στο ΣτΕ κατά του αιτήματος των Βιομηχάνων για την κατάργηση των τριετιών το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας

Παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) άσκησε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) κατά της αίτησης ακύρωσης των εργοδοτών (ΣΕΒ, ΣΒΑΠ, κλπ), με την οποία ζητούν την εξαφάνιση των τριετιών στους αμειβόμενους με τον κατώτατο μισθό.
Υπενθυμίζεται πως από την επόμενη κιόλας των εκλογών και της ανάδειξης της Νέας Δημοκρατίας σε κυβέρνηση, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ζητώντας να μην αυξηθούν οι μισθολογικές τριετίες (αύξηση για κάθε κλεισμένη τριετία σε ασφαλισμένους εργαζόμενους).
Έτσι, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) προσέφυγε κατά της αίτησης ακύρωσης των εργοδοτών, τονίζοντας τις βλαπτικές συνέπειες για τους χαμηλόμισθους, ενώ διαμήνυσε πως θα δώσει τη νομική μάχη, καλώντας το υπουργείο Εργασίας να συμμετάσχει στη δίκη και να ταχθεί με τους εργαζόμενους.