oaednews

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



Με αφορμή την ολοκλήρωση υλοποίησης της δράσης «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών» τουλάχιστον στην Θεσσαλία, αλλά και τις σχετικές ανακοινώσεις για την προκήρυξη πάλι του ίδιου προγράμματος το οποίο θα αφορά κάποιες δεκάδες χιλιάδες  ανέργους που θα ωφεληθούν από δράσεις κατάρτισης,  πρακτικής άσκησης αλλά και συμβουλευτικής υποστήριξης, είναι ευκαιρία να εξετάσουμε την αποτελεσματικότητα των παρόχων κατάρτισης και υλοποίησης του προγράμματος αλλά και το ίδιο το πρόγραμμα.

ΠΑΜΕ ΟΑΕΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΕΡΙ…..ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ  ΟΑΕΔ

Αθήνα, 04/06/2014

Συνάδελφοι –σσες,

Πολλά  ακούγονται τον τελευταίο καιρό περί  ανασχεδιασμού και αναδιάρθρωσης  του Οργανισμού. Θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Το τελευταίο ΔΣ του Οργανισμού είχε ως θέμα την παράδοση δημοσίων υποδομών και υπηρεσιών μεσω συμπράξεων . Θα γίνουν 5  ανοιχτοί διεθνείς διαγωνισμοί που αφορούν  αναθέσεις μελετών και στοιχίζουν  εκατομμύρια  ευρώ  και αφορούν :
  • -Ανασχεδιασμό διαδικασιών,ρόλων και πολιτικών του ΟΑΕΔ
  • -Την «επιμόρφωση» των εργαζομένων του ΟΑΕΔ
  • -Την αναβάθμιση υπηρεσιών,εργαλείων και διαδικασιών συμπράξεων,
  • -Την αναβάθμιση συστημάτων πληροφορικής
  • -Την «αναβάθμιση» της μαθητείας με βάση τον επαναπροσδιορισμό του επιχειρηματικού μοντέλου του Οργανισμού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ

Κάλεσμα σε Συλλαλητήριο – Συναυλία Αλληλεγγύης
Πέμπτη,  5 Ιουνίου 2014 και ώρα 6.30μμ


Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας την ανάλγητη πολιτική της, οδηγεί τους εργαζόμενους που έθεσε η ίδια σε διαθεσιμότητα (σχολικούς φύλακες, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, εργαζόμενους σε  Υπουργεία),  σταδιακά σε απόλυση.  Είναι οι πρώτοι Δημόσιοι Υπάλληλοι που απολύονται μετά από 103 χρόνια! Ακολουθούν  οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ κλπ, διογκώνοντας τους ήδη εφιαλτικούς αριθμούς των απολυμένων και των ανέργων.
Εμείς όμως δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες. Βασικός στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι η βίαιη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο. Επί της ουσίας, μεθοδεύεται η αντικατάσταση του «ακριβού» προσωπικού, με  εργαζόμενους που θα έχουν εκπέσει στο καθεστώς του «ωφελούμενου»  ή του ενοικιαζόμενου, θα αμείβονται με μισθούς πείνας και θα εργάζονται χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.