oaednews

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ένα ‘όχι’ αξιοπρέπειας

Π. Κουρουμπλής: Δεν μετάνιωσα που είπα «όχι»
    «Όλος αυτός ο κόσμος ήθελε ένα ‘όχι’ αξιοπρέπειας. Προσπαθώ να διαβάσω τις αντιδράσεις του κόσμου και διαπιστώνω την ανάγκη να βρεθεί κάποιος πολιτικός που θα πει όχι».

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση κατά 43,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών το μήνα Μάρτιο 2011, έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.



    Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η "καθίζηση" της οικοδομικής δραστηριότητας, στην οποία απασχολούνται δεκάδες επαγγελματικοί κλάδοι και που αποτελούσε πάλαι ποτέ την "ατμομηχανή" της ελληνικής οικονομίας.

Με αντικειμενικά κριτήρια και μέσω ΑΣΕΠ η συμμετοχή ανέργων στα προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας



   Τη συνδρομή του ΑΣΕΠ ώστε να διασφαλιστεί πλήρως η αντικειμενικότητα στην εφαρμογή των κριτηρίων για την επιλογή των ανέργων που θα απασχοληθούν στα προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας, ζήτησε από τον πρόεδρο της Αρχής τον οποίο επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης. 

Η ανεργία οδηγεί σε αυτοκτονίες και καταθλίψεις

Αύξηση αυτοκτονιών και ασθενειών λόγω της οικονομικής κρίσης
   Η οικονομική κρίση αποτελεί σήμερα την κύρια αιτία αύξησης των αυτοκτονιών σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα σε αμερικανικά ΜΜΕ, το οικονομικό αδιέξοδο και κυρίως η ανεργία έχουν οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στην απόφαση να θέσουν τέλος στη ζωή τους.