oaednews

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Κριτική για την ποιητική συλλογή του συναδέλφου Δημήτρη Βασιλείου "Τα όνειρα περπάτησαν στη γη" στο περιοδικό "Μανδραγόρας"

 Δημήτρης Ν. Βασιλείου, Τα όνειρα περπάτησαν στη γη, Ποίηση,

εκδ. Άπαρσις, Αθήνα
2020, σελ. 64

Περιοδικό "Μανδραγόρας" τεύχος 64 

Ο μεγάλος περίπατος των ονείρων

 Τα όνειρα τελικά περπάτησαν στη γη. Αυτό έγινε καθόλα αντιληπτό από το

αποτέλεσμα της κίνησής τους, ένα παράδοξο αποτύπωμα που άφησαν στο χώμα, κατά
τον συνεχή τους δρόμο, έχοντας αναπτύξει από πολύ νωρίς τον μηχανισμό της όρθιας
στάσης και βάδισης στα δυο τους πάντα πόδια, παράλληλα αποκτώντας όλες τις
γνωστές σε εμάς ανθρώπινες συνήθειες. Έδειξαν στη διάρκεια της διαδρομής τους
την πορεία, την ανάβαση προς την ουτοπία, αφού πρώτα κυνηγήθηκαν,
σταυρώθηκαν, κυλίστηκαν στις λάσπες, περνώντας μέσα από την πυρά της
ανθρώπινης δράσης, της κορύφωσης των κυοφορούμενων ιδεών τους, για να
μετουσιωθούν πάλι και να αναχθούν στην καθαρότερη μορφή τους, αυτή της πιο
αποκρυσταλλωμένης θεωρίας. 

Πιστά πάντα στον νόμο της διαλεκτικής ότι η πράξη

Ο ΟΑΕΔ θρηνεί τον 46χρονο Καθηγητή στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ ΒΟΛΟΥ

Σοκ έχει προκαλέσει στον Βόλο ο αιφνίδιος θάνατος του 46χρονου Πάνου Ζάρπα, καθηγητή Χημείας στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ. Ο άτυχος άνδρας αισθάνθηκε έντονη δύσπνοια και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Βόλου από τους δικούς του. Η κλινική του εικόνα όμως ήταν πολύ άσχημη. Παρουσίαζε πολύ χαμηλό κορεσμό και δυσκολεύονταν να αναπνεύσει. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να ανατάξουν την αναπνευστική του λειτουργία, άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας σε βαρύ πένθος την οικογένειά του.

ΠΟΕΕΤ: Eργοδοτικές πιέσεις για απασχόληση ακόμη και με τον βασικό μισθό εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο

Eργοδοτικές πιέσεις για απασχόληση ακόμη και με τον βασικό μισθό, κατά παράβαση της κλαδικής σύμβασης εργασίας, καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), εν όψει της επίσημης έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου, επιχειρήσεις ζητούν από το προσωπικό τους, να αποδεχθεί μηνιαία αμοιβή στα 650 ευρώ μικτά, δηλαδή στα όρια του κατώτατου μισθού ή ακόμα καικάτω από αυτά…

Επίδομα παιδιού: κλείνει το Α21 για την πληρωμή

Την επόμενη εβδομάδα κλείνει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ  προκειμένου να καταβληθεί η δεύτερη διμηνιαία δόση του 2021. Η πλατφόρμα θα κλείσει την επόμενη εβδομάδα για να προχωρήσει η επεξεργασία των στοιχείων και να καταβληθεί η πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ.

Από Δευτέρα...

 

Από Δευτέρα η καταβολή της παράτασης των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Απρίλιο

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, θα ξεκινήσει η καταβολή της μηνιαίας παράτασης των επιδομάτων που έληξαν κατά το διάστημα 1-10 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, η καταβολή της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).