oaednews

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Το είπαν: «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας»

Με αφορμή το νέο πρόγραμμα, και μια που τώρα τελευταία όλοι μας γίναμε φαν διαφόρων αξιολογήσεων και στοχοποιημένων δράσεων,............. καλό θα ήταν και χρήσιμο, κάποτε να δούμε ( από τους φορείς που αναλαμβάνουν την υλοποίηση των προγραμμάτων), πόσοι τελικά ωφελούμενοι συμμετείχαν σε κατάρτιση, πόσοι τοποθετήθηκαν σε πρακτική άσκηση, και στο τέλος πόσοι ήταν αυτοί που είδαν μπροστά τους να ανοίγονται  επιδοτούμενες θέσεις εργασίας. Έτσι για να έχουμε μια εικόνα της αποτελεσματικότητας των εν λόγω προγραμμάτων.

Ζωή Γατσαποστόλη. «H πραγματικότητα είναι η αντανάκλαση των ονείρων μας».



Έμεινε άνεργη για 3 χρόνια, έχασε τον αδερφό της από καρκίνο, διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας. Δεν το βάλε κάτω όμως. Ξεκίνησε να σπουδάζει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και άνοιξε επιχείρηση με παγωμένο γιαούρτι στην Καλλιθέα. «Η ζωή αρχίζει στην άλλη πλευρά της απελπισίας», λέει ο Sartre και η Ζωή το αποδεικνύει.

Λουκέτο και στο «Βιβλιοπωλείο της Εστίας»




Προχθές Σάββατο, ένα από τα ιστορικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας, το «Βιβλιοπωλείο της Εστίας», σταμάτησε να λειτουργεί. Ο ομώνυμος εκδοτικός οίκος «συνεχίζει ακάθεκτος προς τα 130 έτη»,