oaednews

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Ασυμπτωματικοί φασίστες

ΛΥΚ

 Μετά την εξουδετέρωση των βασικών φορέων της Φαιάς Πανούκλας, τώρα πρέπει να κάνουμε και κοπιώδη ιχνηλάτηση για τους... ασυμπτωματικούς που κυκλοφορούν στην κοινωνία, μιλώντας και πράττοντας ως χρυσαυγιτισμένοι αλλά δηλώνοντας πεισματικά «ε, δεν είμαστε και φασίστες».

Οκτώ στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν σύνδεση κονδυλίων της Ε.Ε. με το κράτος δικαίου

efsyn.gr

 Υψηλής προτεραιότητας για τους Ευρωπαίους πολίτες παραμένει η αντιμετώπιση του κορονοϊού, μέσω της αύξησης των κονδυλίων του προϋπολογισμού, ενώ ζητούν επενδύσεις στην ανάκαμψη και απασχόληση, αλλά και στη λήψη μέτρων για την κλιματική αλλαγή.

Σε νέα έρευνα που διενεργήθηκε εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις αρχές Οκτωβρίου 2020, σχεδόν οκτώ στους δέκα συμμετέχοντες στην έρευνα (77%) σε ολόκληρη την ΕΕ στηρίζουν την ιδέα ότι θα πρέπει να παρέχονται πόροι από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό στα κράτη μέλη μόνο υπό την προϋπόθεση της εφαρμογής των αρχών του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας από την εκάστοτε εθνική κυβέρνηση. Σε 26 κράτη μέλη της ΕΕ, τουλάχιστον επτά στους δέκα ερωτηθέντες συμφωνούν με αυτή τη δήλωση. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 82% και 89% αντίστοιχα.