oaednews

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση αγωνιστικής συσπήρωσης εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ


Εξωση στη 2η ΕΠΑΣ Θεσσαλονίκης !!!
4 Σεπτεμβρίου 2013
Συναδέλφισσες/οι
Οι επιθέσεις στον κλάδο μας δεν έχουν τελειωμό. Οι διαθεσιμότητες είναι στην ημερήσια διάταξη. Το περίφημο Κυβερνητικό Συμβούλιο «Μεταρρυθμίσεων» ή απολύσεων με κινητικότητα αποφάσισε στης 28 -8-2013  μεταξύ των άλλων την διαθεσιμότητα 118 εκπαιδευτικών του κλάδου ΔΕ.

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΣΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ!!!


Δάσκαλε που δίδασκες και…συμβασιούχους δε μετράς. Κατά καιρούς αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κατακεραυνώσει την ελληνική δημόσια διοίκηση για την αδυναμία της να γνωρίζει ακόμα και τα στοιχειώδη, όπως το πόσοι εργάζονται σε αυτή με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Τα πάνω-κάτω με τα επιδόματα ανεργίας από 1/1/2014 – Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Είσαι μακροχρόνια άνεργος και μόλις συμπλήρωσες το 21ο έτος της ηλικίας σου; Το 2014, αν εξακολουθήσεις να βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση, θα εισπράττεις –για πρώτη φορά- επίδομα 200 ευρώ τον μήνα. Αν πάλι χάσεις τη δουλειά σου μέσα στην επόμενη χρονιά, μπορεί να χάσεις το τακτικό επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ καθώς οι προϋποθέσεις γίνονται αυστηρότερες. Δείτε τι αλλάζει με το νέο έτος.

Θέσεις εργασίας για ηλίθιους

Σοκ έχουν προκαλέσει οι απόψεις του καθηγητή του LSE Ντ. Γκράμπερ ότι η Γη θα… γύριζε καλύτερα χωρίς τους λομπίστες, τους υπεύθυνους δημόσιων σχέσεων, τους υπεύθυνους τηλεπωλήσεων κ.ά. παρασιτικά επαγγέλματα

Του Δημήτρη Σ. Φαναριώτη

Οι μισοί είναι άνεργοι σε Δράμα, Γιαννιτσά

Επιχειρήσεις κλείνουν, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία αυξάνεται, Επιθεώρηση Εργασίας, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Δημοσίου έχουν αποδεκατιστεί, λειτουργούν με 2 υπαλλήλους, αδυνατούν να κάνουν ελέγχους, καθώς σε μερικές περιπτώσεις δεν έχουν ούτε υπηρεσιακά αυτοκίνητα ή χρήματα για καύσιμα.

Δωρεάν τρόφιμα σε περισσότερους από 800.000 Ελληνες

Στη δωρεάν διανομή τροφίμων σε περισσότερους από 800.000 πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επίδομα στους μακροχρόνια άνεργους από το 2014


Αναμένεται, εντός των ημερών, η έκδοση υπουργικής απόφασης για την καταβολή επιδόματος σε μακροχρόνια ανέργους, η οποία έχει ήδη νομοθετηθεί.

Επίδομα στους μακροχρόνια άνεργους από το 2014
Σύμφωνα με τον νόμο, το επίδομα θα χορηγείται από το 2014 στους μακροχρόνια άνεργους, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας και βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ανεργίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 12 μήνες.

Με επιπλέον δικαστές η εκδίκαση των υποθέσεων απολύσεων εργαζομένων εξαρτημένης εργασίας

Με τον ορισμό επιπλέον δικαστών θα είναι δυνατή η εκδίκαση των υποθέσεων, εντός των προθεσμιών που προβλέπει ο νόμος, για την ακύρωση απολύσεων εργαζομένων και αιτήσεις έκδοσης προσωρινής ρύθμισης, για τις οποίες ισχύουν ασφαλιστικά μέτρα ή προσωρινές διαταγές, αναφέρει με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή,  ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων, Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου.