oaednews

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

360.000 εκκρεμείς συντάξεις εκθέτουν τον Βρούτση και την κυβέρνηση

 

  • Επανέρχεται η Κομισιόν εκτιμώντας ότι σχεδόν οι μισές υποχρεώσεις του Δημοσίου αφορούν τις συντάξεις που δεν έχει καταβάλει η κυβέρνηση.

Ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο οι εκκρεμείς συντάξεις, ξεπερνώντας πλέον και τις 360.000, με την Κομισιόν να επανέρχεται εκτιμώντας ότι από τα συνολικά 1,2 δισ. ευρώ, που είναι οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου, τα 497 εκατ. ευρώ αφορούν συντάξεις. Άλλα 156 εκατ. ευρώ αφορούν υποχρεώσεις των Ταμείων προς τρίτους.

Αναγραφή θρησκεύματος στις ηλεκτρονικές αιτήσεις υποψηφίων για θέσεις εργασίας σε επιχείρηση (ΣτΠ)

 

  • Πολίτης απευθύνθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη διαμαρτυρόμενος για την απάντηση αναγραφής θρησκεύματος στις ηλεκτρονικές αιτήσεις υποψηφίων για θέσεις εργασίας σε επιχείρηση εμπορίας τροφίμων με πολλά καταστήματα.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, ως αρμόδιος φορέας για την παρακολούθηση και προώθηση της εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως, μεταξύ άλλων, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων στον ιδιωτικό, το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και ειδικότερα στον τομέα της εργασίας και της απασχόλησης (νόμος 4443/2016, οδηγία 2000/78/ΕΚ), απευθύνθηκε στη διοίκηση της επιχείρησης, ζητώντας ειδική αιτιολόγηση της πρακτικής της, να ζητά, κατά την υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων για εργασία, να αναγράψουν το θρήσκευμά τους.

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: Κάρτες απεριορίστων διαδρομών


    Σας γνωρίζουμε ότι  σύμφωνα με την ισχύουσα σύμβαση  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Ο.Α.Σ.Α.  για το διάστημα Ιανουάριος 2020 – Ιανουάριος 2021 οι ηλεκτρονικές κάρτες απεριορίστων διαδρομών, θα χορηγηθούν στα φυσικά μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (εγγεγραμμένα σε Συλλόγους – Σωματεία, Ομοσπονδίες), καθώς και στα μέλη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, σύμφωνα με τα παρακάτω:

   Όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν την προαναφερόμενη ηλεκτρονική κάρτα,για πρώτη φορά, θα προσέλθουν σε εκδοτήριο του  Ο.Α.Σ.Α. και θα προμηθευτούν την κάρτα χωρίς φόρτιση. Επιπλέον  θα ενημερώσουν τον υπάλληλο του ΟΑΣΑ ότι θα τη χρησιμοποιήσουν ως ετήσια ή εξαμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών και ότι- μέσω του συνδικάτου τους- θα τη φορτώσουν με επιδότηση, σύμφωνα με τη σύμβαση Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Ο.Α.Σ.Α. Στη συνέχεια, αφού επιδώσουν στον υπάλληλο το ΑΜΚΑ τους και επιδείξουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους,  ο υπάλληλος θα τους φωτογραφίσει, θα τους ζητήσει έναν οκταψήφιο αριθμό ως pin και θα τους δώσει χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση το έντυπο της ηλεκτρονικής κάρτας. Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το οκταψήφιο pin είναι απαραίτητο για την επανάκτηση της κάρτας από τον ΟΑΣΑ σε περίπτωση απώλειάς της.