oaednews

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Μεγαλύτερη η ανεργία στην Ελλάδα από ό,τι στις ΗΠΑ το 1929




Η ανεργία στην Ελλάδα διαμορφώνεται σήμερα σε επίπεδα υψηλότερα απ' ό,τι στην Αμερική την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, επισημαίνει στο εβδομαδιαίο δελτίο του ο ΣΕΒ, υπογραμμίζοντας ότι, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για κρατικές επενδύσεις, απαιτείται εθνική προσπάθεια «επικών διαστάσεων» για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. 
Στην Αμερική η ανεργία από 4,8% το 1929 αυξήθηκε σε 23% το 1932 και το 1933 και, παρά την ώθηση που έδωσαν στην οικονομία οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τον πρόεδρο Ρούζβελτ, δεν επανήλθε στα προ κρίσης επίπεδα παρά μόνο προς τα μέσα της περιόδου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (1940-1945), με τη μαζική αύξηση της δημόσιας κατανάλωσης και των δημόσιων επενδύσεων.

Ο Συνάδελφος Δημοσθένης Μεσσήνης Competition Manager στην Παγκόσμια Ομοσπονδία (I.T.T.F.) Αντισφαίρισης

Ο καλός συνάδελφος Δημοσθένης Μεσσήνης εγκαταλείπει, προσωρινά τουλάχιστον, τον ΟΑΕΔ....
Η "αιμορραγία" της χώρας σε ανθρώπινο δυναμικό συνεχίζεται και αυτό δεν αφορά, πλέον, μόνο τους άνεργους αλλά και τους εργαζόμενους.
Προσωπικά, θέλω να  ευχαριστήσω τον Δημοσθένη για τη συνεργασία που είχαμε. Υπενθυμίζω ότι δημιούργησε αθόρυβα και δωρεάν την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ (www.oyoaed.gr), καθώς και τη διαδικτυακή παρουσία της Ομοσπονδίας στο fb. Πρέπει να πούμε, επίσης, ότι δημιούργησε πολλά χρήσιμα εργαλεία για τον Οργανισμό (εσωτερικό δίκτυο, διοικητικά όρια υπηρεσιών κλπ,κλπ), χωρίς υπηρεσιακή υποχρέωση... 
Δημοσθένη καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα!