oaednews

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

ΟΑΕΔ: Τροποποίηση του προγράμματος ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Με την τροποποίηση που εγκρίθηκε  σήμερα από το Δ.Σ. του Οργανισμού, παρέχονται ισχυρότερα κίνητρα για την πρόσληψη ανέργων που ανήκουν σε ΕΚΟ (Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο), μέσω της μεγαλύτερης επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών και την απλούστευση των προϋποθέσεων συμμετοχής. Πιο συγκεκριμένα, για την κάλυψη των 1.250 διαθέσιμων θέσεων, έγιναν οι εξής αλλαγές:

Καταγγελία για μαθήτρια άνεργων γονιών που λιποθύμησε από την πείνα στη μέση του δρόμου

Σύμφωνα με καταγγελία ζευγαριού από τον Πύργο, η ανήλικη κόρη τους λιποθύμησε από την πείνα στη μέση του δρόμου λόγω του ότι οι γονείς της δεν μπορούσαν να της προσφέρουν τροφή. Στην καταγγελία τονίζεται ότι οι δύο γονείς είναι χρόνια άνεργοι και διαθέτουν τα ελάχιστα χρήματα που έχουν προκειμένου να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, ώστε να μην τους πάρει η τράπεζα το σπίτι.
Καταγγελία για μαθήτρια άνεργων γονιών που λιποθύμησε από την πείνα στη μέση του δρόμου
 Konstantinos Tsakalidis / SOOC

«Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα η Παπαστράτος για 6η συνεχόμενη χρονιά

Η Παπαστράτος θα βραβευθεί στις 13 Φεβρουαρίου, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ, ως «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα για το 2020 από τον oργανισμό Top Employer Institute για τις βέλτιστες εργασιακές συνθήκες που προσφέρει στους εργαζόμενούς της.
Παράλληλα με την Παπαστράτος, θα βραβευθεί -για το άριστο εργασιακό περιβάλλον και τις πρακτικές που εφαρμόζει- και η μητρική εταιρεία Philip Morris International (PMI) ως «Κορυφαίος Εργοδότης», τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως.

Αυξήθηκε κατά 14% η εγγεγραμμένη ανεργία τον περασμένο Δεκέμβριο

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση της εγγεγραμμένης ανεργίας σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον τελευταίο μήνα του προηγούμενου έτους, καθώς οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.128.421, αυξημένοι κατά 129.000 άτομα, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018 (+14%).