oaednews

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για 6 στους 10 Έλληνες η ανεργία



To 29% των Ελλήνων χαρακτηρίζουν καλή ή μάλλον καλή την κατάσταση του νοικοκυριού τους ενώ το 71% τη θεωρεί ότι είναι κακή έως πολύ κακή, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο.

Αυξάνεται η ανεργία των κατόχων μεταπτυχιακού και διδακτορικού


Μπορεί η ανεργία των κατόχων μεταπτυχιακού και διδακτορικού να είναι χαμηλή συγκριτικά με τους εργαζόμενους με χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης όμως ολοένα και αυξάνεται το ποσοστό της.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, η ανεργία στους κατόχους μεταπτυχιακού ή διδακτορικού για το γ τρίμηνο του 2013 ανέρχεται σε 15.7 ποσοστιαίες μονάδες ενώ στους αποφοίτους  τριτοβάθμιας εκπαίδευσης η ανεργία φθάνει το 18.8%. 

Συνήγορος του Πολίτη: Διαπιστώνει καθυστερήσεις σε πληρωμές δικαιούχων του ΟΑΕΔ

Μεγάλες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις διαπιστώνει ο Συνήγορος του Πολίτη στις πληρωμές των δικαιούχων για πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων ΟΑΕΔ- ΛΑΕΚ (Λογαριασμός Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης), που υλοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2011.

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή ωφελουμένων στην Πράξη «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»

Παρατείνεται έως 17 Ιανουαρίου 2014 η  προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή ωφελουμένων στην Πράξη «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ».
Δυνητικά ωφελούμενοι είναι οι κάτοικοι του Νομού Ρεθύμνου  που είναι άνεργοι ή νέοι επιστήμονες (υπό προϋποθέσεις) ή ασφαλισμένοι στον Ο.Γ.Α (υπό προϋποθέσεις).

Στον αέρα η τέταρτη προσκληση για το προγραμμα Κοινωφελους Εργασιας

Χθες στις 19-12-2013 δημοσιεύθηκε η τελευταία Δημόσια Πρόσκληση που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς (Επιβλέποντες Φορείς).