oaednews

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Το who is who του Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης

Το προφίλ όσων ήδη έχουν ενταχθεί στη «δεξαμενή» του Δημοσίου ως υποψήφιοι για την κάλυψη διοικητικών θέσεων αυξημένης ευθύνης

Ενας στους τρεις από όσους έχουν ήδη ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος ενώ στην πλειονότητά τους εργάζονται στις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων, σε περιφέρειες της χώρας, καθώς και σε νοσοκομεία. Ελάχιστοι πανεπιστημιακοί (καθηγητές όλων των βαθμίδων, λέκτορες από ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ερευνητές σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα) έχουν εγγραφεί - δεν ξεπερνούν το 5% του συνόλου των εγγραφών. Ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό (ΕΕΠ) σε Ανεξάρτητες Αρχές καταγράφεται το 13%, ενώ το 2,4% ανήκει στην κατηγορία των απόστρατων αξιωματικών που είναι απόφοιτοι ανωτάτων στρατιωτικών σχολών.

Η Γερμανία «κόβει» τα επιδόματα για άνεργους μετανάστες από την Ε.Ε.

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει περιορισμούς στη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας σε μετανάστες που προέρχονται από χώρες-μέλη της Ε.Ε., αποκάλυψε σήμερα η Die Welt.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ: -Συμπαράσταση στο συνάδελφο Π. Καπετανόπουλο..


          Την Παρασκευή, 14 Οκτώβρη 2016, στο Εφετείο Αθηνών γίνεται η εξ αναβολής δίκη του Πέτρου Καπετανόπουλου, υπαλλήλου του ΟΑΕΔ. Ο συνάδελφός μας δικάζεται με τις κατηγορίες της «αντίστασης κατά της αρχής», της «προσπάθειας απελευθέρωσης κρατουμένου», και της «άρνησης ανωμοτί κατάθεσης». Το καλοκαίρι του 2012 διαμαρτυρήθηκε σε αστυνομικούς επειδή κακοποίησαν μετανάστη που είχε ήδη συλληφθεί και ακινητοποιηθεί με χειροπέδες, μέσα στο δρόμο κάτω από το σπίτι του.

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ: Σε αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης

Εν αναμονή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας βρίσκονται στον ΟΑΕΔ, για να προγραμματίσουν τον Κοινωνικό Τουρισμό της επόμενης χρονιάς. 

Τη στελέχωση του ΚΠΑ2 Ζακύνθου ζητά το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων

Υπόμνημα προς την κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ για τη στελέχωση με το απαιτούμενο προσωπικό του υποκαταστήματος του οργανισμού στη Ζάκυνθο, απέστειλε το τοπικό σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων, τονίζοντας ότι οι υπάλληλοι με μόνιμη σχέση εργασίας στο νησί δεν επαρκούν, ενώ από τον Δεκέμβριο μια θέση μένει κενή λόγω συνταξιοδότησης υπαλλήλου, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για συμπλήρωση.

Ερώτηση στον υπουργό Εργασίας για τα κοινωφελή προγράμματα

Ερώτηση στον υπουργό Εργασίας με τίτλο «Δελτίο τύπου – «φάντασμα» του Υπουργείου Εργασίας για τα κοινωφελή προγράμματα» κατέθεσε η βουλευτής του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου. Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα. Μεταξύ των κριτηρίων που μοριοδοτούνται ευνοϊκά για την κάλυψη των θέσεων είναι και η ιδιότητα του ωφελούμενου από το πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», η οποία λαμβάνει 20 μόρια.

Απαγορεύονται οι κατασχέσεις εργατικών κατοικιών

Σύμφωνα με την  570/2015 απόφαση του Αρείου Πάγου 
"α) απαγορεύεται η διάθεση με αναγκαστική εκτέλεση ακινήτου που αγοράστηκε ή ανεγέρθηκε, κατά τις διατάξεις χορήγησης των στεγαστικών προγραμμάτων δανείου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας,
β) τυχόν επιβολή της κατάσχεσης ως ανωτέρω είναι άκυρη και
γ) σε περίπτωση διαθέσεως του ακινήτου με αναγκαστικό πλειστηριασμό και αν ακόμη αυτός παραμείνει έγκυρος, ως διαδικαστική πράξη, επειδή είναι ανίσχυρος και ανενεργής ως δικαιοπραξία διαθέσεως του ουσιαστικού δικαίου, δεν επιφέρει μεταβίβαση της κυριότητας επί του πλειστηριασθέντος στον υπερθεματιστή".