oaednews

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Αλλαγή στο Σύνταγμα ζήτησε από τον Σαμαρά η συντεχνία των βιομηχάνων

Επιστολή σε Σαμαρά για αλλαγή του άρθρου 106 του Συντάγματος Την αντικατάσταση του άρθρου 106 του Συντάγματος που αναφέρεται στο Κράτος και την εθνική οικονομία ζήτησε από τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Με αφορμή την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού να ξεκινήσει την συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο ΣΕΒ απέστειλε χθες, Τετάρτη 7 Μαΐου 2014, επιστολή στον Πρωθυπουργό επισημαίνοντας την ανάγκη ριζικής αλλαγής του άρθρου 106

Απίστευτο «τσεκούρωμα» στο επίδομα ανεργίας –Ποιοι την πληρώνουν

Αυτό που συμβαίνει με τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ ξεπερνά κάθε φαντασία. Τείνουμε να γίνουμε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη η οποία ενώ αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα με την ανεργία, δεν δίνει… επιδόματα. Τον Μάρτιο, ενώ ο συνολικός αριθμός των ανέργων που ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ διαμορφώθηκε στο 1054626 άτομα, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσος ήταν ο αριθμός των ανέργων που εξακολουθούσαν να εισπράττουν επίδομα ανεργίας.

4 νέα προγράμματα από ΟΑΕΔ

Στην προκήρυξη 4 νέων προγραμμάτων που θα δίνουν ως κίνητρο για την πρόσληψη 35.500 ανέργων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις την επιδότηση του μισθού από 450 ευρώ – 600 ευρώ το μήνα, προχωρά ο ΟΑΕΔ.

«Ψήφισµα συµπαράστασης» Από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ



H Οµομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕ∆ εκφράζει την αµαμέριστη συµπαράσταση και το βαθύ 
σεβασµό στον Αγώνα των Καθαριστριών του Υπουργείου Οικονοµικών που «εγκαταστάθηκαν» 
στο Υπουργείο οικονοµικών διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωµα στην εργασία, καθώς επίσης σε 
όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται σε διαθεσιµότητα.

Κείμενο συλλογής υπογραφών ενάντια στην «αξιολόγηση»

Κείμενο συλλογής υπογραφών
ενάντια στην  «αξιολόγηση»


ΥΠΗΡΕΣΙΑ…………………………………………


Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ  που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην προσχηματική «αξιολόγηση».
Θεωρούμε ότι, έπειτα από την κατασκευή χιλιάδων «επίορκων υπαλλήλων», καθώς και «πλεονάζοντος προσωπικού», η Κυβέρνηση προσπαθεί τώρα, με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση», να δημιουργήσει από όλους εμάς, μια νέα, μόνιμη πλέον,  δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση συναδέλφων. Μάλιστα, δεν αρκείται σε ένα αυταρχικό «σύστημα αξιολόγησης», αλλά καθορίζει εκ των προτέρων τα ποσοστά  και τις κλίμακες «αξιολόγησης» για να διασφαλίσει  την επιτυχία του στόχου της.

Ανακοίνωση για Αξιολόγηση Δημοσίων Υπαλλήλων

Αρ. Πρωτ. 78 / 7-5 – 2014
Προς τις Ενώσεις Μέλη μας
Προς Όλες τις Υπηρεσίες
Θέμα: «Αξιολόγηση Δημοσίων Υπαλλήλων»

Συνάδελφοι,  συναδέλφισσες ,

 

Όπως γνωρίζετε ήδη, ο τρόπος αξιολόγησης άλλαξε. Άλλαξε για να εξυπηρετήσει τους προφανείς στόχους της κυβέρνησης. Όλα αυτά μάλιστα, με την εκ των προτέρων «σοφή πρόβλεψη» του νομοθέτη για τα ποσοστά των αρίστων, των μέτριων και των ανεπαρκών συναδέλφων. Για την τελευταία δε κατηγορία των ανεπαρκών συναδέλφων προβλέπει «ο σοφός Υπουργός» ότι  οι ανεπαρκείς υπάλληλοι  είναι τουλάχιστον 15%. Ποσοστό μικρότερο του 15% δε γίνεται δεκτό και τιμωρείται… Βέβαια, δεν ισχύει το ίδιο με τους αρίστους. Αυτοί σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να είναι περισσότεροι από τους προβλεπόμενους.

Ανακοίνωση από Ενότητα

Θεσσαλονίκη, 07 Μαΐου 2014


“ΕΝΟΤΗΤΑ” ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισες,

καθώς βρισκόμαστε στον προθάλαμο των διαθεσιμοτήτων που έχει επιμεληθεί η κυβέρνηση μας σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα ανακαλύπτουμε ότι το κομματικό-πελατειακό κράτος έχει ΗΔΗ στηθεί γιατί προφανώς δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου να περιμένει ως τις προαναγγελθείσες καρατομήσεις που μας προετοιμάζουν.

Τι άδειες δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι για τις εκλογές

Οδηγίες για τη χορήγηση αδειών στους δημόσιους υπαλλήλους προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι οι απαγορεύσεις προσλήψεων την προεκλογική περίοδο αφορούν αποκλειστικά τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση και όχι στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.