oaednews

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Μήλον της έριδος ο ΟΑΕΔ?

Δεν είναι μόνο το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης  του μνημονίου η αιτία της παραίτησης του Υφυπουργού Εργασίας Νίκου Νικολόπουλου.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος νέος Υφυπουργός εργασίας, αντικαταστάτης του Ν. Νικολόπουλου

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, θα είναι ο αντικαταστάτης του Ν. Νικολόπουλου,

ICAP: Για πρώτη φορά οι απασχολούμενοι κάτω από 4 εκατ.

Πτώση κατά 6,8% (298 χιλ. άτομα) σημείωσε το 2011 σε σχέση με το 2010 ο μέσος αριθμός των απασχολουμένων σύμφωνα με την Έρευνας Εργατικού Δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, με συνέπεια το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους ο αριθμός των απασχολουμένων να πέσει για πρώτη φορά κάτω από τα 4 εκατομμύρια στο διάστημα της τελευταίας δεκαετίας.

Παραιτήθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ανακοίνωσε με επιστολή του στον πρωθυπουργό ο Νίκος Νικολόπουλος. Ο υφυπουργός Εργασίας αφήνει αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση τα εργασιακά τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή».

Ευρωπαϊκή ντροπή η αύξηση της ανεργίας

 Του Κ. Λουρόπουλου
ΠΡΙΝ 30-40 χρόνια υπήρχαν περίπου 100 χιλιάδες φοιτητές στην Ελλάδα, σήμερα είναι 500 χιλιάδες. Στη δεκαετία του '50 μετανάστευαν ανειδίκευτοι εργάτες στο Βέλγιο και στη Γερμανία.