oaednews

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Από τον Γ. ΧΟΡΤΑΤΣΗ στον Τ. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Κοινωνικής και Πολιτιστικής Παρέμβασης  ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ  σας καλεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων  ΜΕΛΙΝΑ  Ηρακλειδών 66  Θησείο  
Σάββατο 6 Ιουνίου στις  19:30΄
ΠΟΙΗΣΗ   ΜΕΛΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΠΟ ΤΟΝ  Γ. ΧΟΡΤΑΤΣΗ ΣΤΟΝ Τ. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ
Ένα Ποιητικό-Λυρικό ταξίδι από την Κρήτη της Ερωφίλης του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, στα μικρά κι ανήλιαγα στενά της Δραπετσώνας, με ενδιάμεσους σταθμούς, το Μεσολόγγι του Σολωμού και του Παλαμά, την Ιθάκη του Καβάφη, την Πρέβεζα του Καρυωτάκη, το Γύθειο της Πολυδούρη, τη Σαλονίκη του Καββαδία, τη Μονεμβάσια του Ρίτσου, την Αμοργό του Γκάτσου, το Αιγαίο του Ελύτη…

ΟΑΕΔ: Προγράμματα για 200.000 θέσεις εργασίας εντός του 2015 – Ποια “τρέχουν”, ποια έρχονται από Σεπτέμβριο

Στις 200.000 αναμένεται να ανέλθουν οι θέσεις εργασίας που έχει ή πρόκειται να προκηρύξει ο ΟΑΕΔ μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό υποστήριξε μιλώντας στο star η διοικητής του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη. Συγκεκριμένα η κ. Καραμεσίνη αναφέρθηκε στις “40 με 50 χιλιάδες θέσεις εργασίας” που αναμένεται να προκηρυχθούν τις επόμενες ημέρες:

ΟΑΕΔ: Έως τις 22/06 οι οριστικοί πίνακες με τις 32.433 προσλήψεις ανέργων στους Δήμους

Το αργότερο έως τις 22 Ιουνίου θα είναι έτοιμοι οι οριστικοί πίνακες κατάταξης ανέργων, για την κάλυψη 32.433 θέσεων πλήρους απασχόλησης, όπως ανακοίνωσε η διοικητής του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.
Οι θέσεις αφορούν απασχόληση για πέντε μήνες στους Δήμους και εντάσσεται στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.
Από χθες Τρίτη (02/06) έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των δικαιούχων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.
Σήμερα άρχισε η περίοδος υποβολής ενστάσεων που θα διαρκέσει έως τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 05/06.

ΥΠΟΙΚ: Οι προτάσεις των θεσμών θα βάθαιναν σημαντικά τη φτώχεια και την ανεργία

ΥΠΟΙΚ: Οι προτάσεις των θεσμών θα βάθαιναν σημαντικά τη φτώχεια και την ανεργία «Μετά από τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων, οι θεσμοί κατέθεσαν προτάσεις η εφαρμογή των οποίων, κατά την κρίση του Υπουργείου Οικονομικών, δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλύσουν τον γρίφο της οικονομικής κρίσης που ενέτειναν οι πολιτικές της προηγούμενης πενταετίας», υποστηρίζει το ΥΠΟΙΚ σε ανακοινωσή του.

Παναττικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη στις 19.30



Οι ψευτοηρωισμοί της κυβέρνησης και τα παραμύθια των κόκκινων γραμμών βαδίζουν στο τέλος τους. Η κοινή δήλωση των Τσίπρα-Γιούνκερ για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό αποτελούν προάγγελο νέας συμφωνίας-λαιμητόμου για το λαό, ενός νέου "μνημονίου". Οι μάσκες πέφτουν! Κανένας να μην παρασυρθεί από τα διλήμματα, τα δήθεν «αδιέξοδα». Η εξαπάτηση και οι εκβιασμοί, συνεχίζονται από το ίδιο σημείο που τα άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Να μη δώσουμε άλλο χρόνο! Η αναμονή είναι χαμένος χρόνος για το λαό και κέρδος για τη συγκυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία.

Η εισήγηση που έκανε στην ημερίδα του ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό (23/5) ο Τάσος Ζερβός, μέλος της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής

Διαχρονική ληστεία των αποθεματικών των Ταμείων
Η εισήγηση που έκανε στην ημερίδα του ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό (23/5) ο Τάσος Ζερβός, μέλος της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής
Η σημερινή οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και η νέα επαπειλούμενη μείωση των παροχών και των προϋποθέσεων για τη λήψη τους οφείλονται σε μεγάλο βαθμό και στη διαχρονική καταλήστευση των αποθεματικών τους. Ας θυμίσουμε ορισμένες βασικές πλευρές αυτής της υπόθεσης - αρπαγής και ληστείας των αποθεματικών.
Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι μία από τις σημαντικότερες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος. Η θέσπισή της στην Ελλάδα έγινε στη δεκαετία του 1940 και με υψηλά ποσοστά εισφορών, πράγμα που γρήγορα οδήγησε σε μεγάλη συσσώρευση κεφαλαίων.