oaednews

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Δωρεάν διακοπές εως 10 ημέρες προσφέρει ο κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ

Τις επόμενες ημέρες ανοίγουν οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για την επιταγή κοινωνικού τουρισμού που θα παρέχει στους δικαιούχους εως και 10 ημέρες επιδοτούμενων διακοπών. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 01.12.2016 έως την 30.11.2017 και οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων δικαιούχων υποβάλλονται προς τον ΟΑΕΔ θα γίνουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) 

Κατατίθεται το ν/σ για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων- Tι προβλέπει

Αύριο πιθανότατα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων το οποίος είχε κατατεθει στη νομοπαρασκευαστική Επιτροπή στις αρχές Οκτωβρίου. Αυτό προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από τη σημερινή συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη με τους θεσμούς καθώς πρόκειται για εκρεμμότητα που πρέπει να κλείσει ενόψει της β΄αξιολόγησης.

Σε απασχόληση και υποδομές 970 εκατ. από το ΕΣΠΑ

Του Χρήστου Κολώνα
Σε δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης, έργων υποδομών και επιχειρηματικότητας θα κατανεμηθούν οι πρόσθετοι κοινοτικοί πόροι ύψους 970 εκατ. ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα. Την απόφαση αυτή έλαβε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που συνεδρίασε χθες υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και είχε ως θέμα το ΕΣΠΑ.
Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά την κατανομή των επιπλέον κοινοτικών πόρων, μετά την αναθεώρηση της κατανομής της Πολιτικής για τη Συνοχή αποφασίστηκε τα συγκεκριμένα κονδύλια να μοιραστούν μεταξύ του ΕΤΠΑ (Ταμείο για τις υποδομές και την επιχειρηματικότητα) και του ΕΚΤ (Ταμείο για τις κοινωνικές δράσεις) με κύρια προτεραιότητα την χρηματοδότηση δράσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Χαριστικό- ανταλλακτικό παζάρι