oaednews

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Καταδίκη της πειθαρχικής δίωξης εργαζόμενης από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ


Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε πειθαρχική δίωξη από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ σε βάρος της εργαζόμενης στον βρεφονηπιακό σταθμό της Καλαμάτας, Αγγελικής Ρηγανάκου,όπως και να δοθεί λύση για τη λειτουργία του σταθμού τη νέα χρονιά, απαιτεί με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ.
Οπως καταγγέλλει η ΤΕ Μεσσηνίας, το... «παράπτωμα» της εργαζόμενης ήταν ένα άρθρο της στον τοπικό Τύπο, με το οποίο, ενημερώνοντας για την πρόθεση του Οργανισμού να αναστείλει τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού για τη νέα χρονιά προκειμένου να γίνουν οικοδομικές εργασίες, καλούσε το λαό της πόλης να παλέψει ώστε να δοθεί προσωρινή λύση και να λειτουργήσει κανονικά ο σταθμός τη νέα χρονιά. Επίσης, καλούσε σε διεκδίκηση για κατασκευή νέου σύγχρονου κτιρίου, για πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, για να μη στερηθεί καμία οικογένεια το δικαίωμα σε βρεφικό και παιδικό σταθμό, καθώς και να μη γίνει καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στον βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ.

Δελτίο Τύπου-Αστυνομική παρέμβαση σε στάση εργασίας

Κοινό Δελτίο Τύπου

Ø  Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ
Ø  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών
Ø  Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτική

Ένα πρωτοφανές για τα συνδικαλιστικά χρονικά γεγονός έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας που είχε προκηρυχθεί από την Π.Ο ΕΜΥΔΑΣ, την ΠΟΠΟΚΠ  και  την Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, την Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας και της συγκέντρωσης συνδικαλιστικών στελεχών και εργαζομένων του ΟΑΕΔ, έξω από την αίθουσα του ΔΣ και εντός του κτηρίου της Διοίκησης, εμφανίστηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι, αφού ρώτησαν ποιοι είναι οι εκπρόσωποι, έδωσαν εντολή σύμφωνα με την οποία στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ θα επέτρεπαν να μπουν και να τοποθετηθούν δύο άτομα εκ των εκπροσώπων!!! Εστάλησαν, δηλαδή, αστυνομικά όργανα για να δώσουν εντολή στους  εργαζόμενους  για το πόσοι θα μιλήσουν εντός της αίθουσας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΑΕΔ.  Το συμβάν διεκδικεί «πρωτοπορία» για τους αγώνες τους εργατικού κινήματος!