oaednews

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Αυστηρότερους κανόνες για την παροχή επιδόματος ανεργίας σε κοινοτικούς μετανάστες ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σύμφωνα με τους «Financial Times» νέοι κανόνες θα επιτρέπουν στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αρνούνται τη χορήγηση επιδόματος.
Αυστηρότερους κανόνες για την παροχή επιδόματος ανεργίας σε κοινοτικούς μετανάστες ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Financial Times».

Εκτός λειτουργίας τέθηκε πάλι σήμερα το πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να ταλαιπωρηθούν για ώρες. Πηγή: Εκτός λειτουργίας για ώρες τέθηκε πάλι σήμερα το πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ – Ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες

12/12/2016

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ
http://www.iefimerida.gr/

Από το πρωί το σύστημα κατέρρευσε αρκετές φορές, με αποτέλεσμα οι πολίτες που είχαν πάει στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ να αναγκαστούν να περιμένουν ακόμη και για ώρες, σε ορισμένες περιπτώσεις, για να εξυπηρετηθούν.
«Είναι καθημερινό το φαινόμενο να τίθεται εκτός λειτουργίας το σύστημα. Αυτό έχει εξαντλήσει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους πολίτες», δηλώνει στο iefimerida ο πρόεδρος της ομοσπονδίας υπαλλήλων ΟΑΕΔ κ. Γιώργος Μακράκης και προσθέτει: «Η κατάσταση είναι δραματική, μπορεί η βλάβη να διαρκεί και 2 με 3 ώρες μέσα στην ημέρα. Όλες οι εργασίες του ΟΑΕΔ είναι συνδεδεμένες με το ηλεκτρονικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι πάνε πίσω αποφάσεις πληρωμών για ανέργους, επιδόματα, γενικά όλες οι υπηρεσίες».

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ για καθυστερήσεις στον προγραμματισμό θέσεων πρακτικής άσκησης σε φορείς του δημοσίου τομέα

 Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την καθυστέρηση της έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Παιδείας για τον προγραμματισμό θέσεων πρακτικής Άσκησης σε φορείς του Δημοσίου Τομέα, καθώς και για τη μη έναρξη λειτουργίας της Γ τάξης των ΣΕΚ για τους 200 περίπου μαθητές μας.
Σε κάθε περίπτωση οι ευθύνες για την αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση κατανέμονται ανάλογα σε όλη την διαδρομή εφαρμογής τςη διαδικασίας από τα αρμόδια Υπουργεία, τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α2. Το Κλίμα στις σχολικές μονάδες έχει φορτισθεί από τις δίκαιες κατά τα άλλα διαμαρτυρίες των μαθητών των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών που καθημερινά τις παραλαμβάνουν.

ΨΗΦΙΣΜΑ 12ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. 24-25/11/2016 ΝΕΟΧΩΡΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ



Το 12ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών του Ο.Α.Ε.Δ. συνήλθε στο Νεοχώρι Καρδίτσας στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2016 και κατέληξε στο παρακάτω ομόφωνο ψήφισμα.
Α. ΘΕΣΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
1.      Η νομοθετική ρύθμιση συνέχισης της λειτουργίας των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. που έγινε το 2016 μέχρι και το 2022 αποτελεί μια σημαντική κατάκτηση του κλάδου και για την προοπτική του θεσμού της Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ.. Ωστόσο ο θεσμός της Μαθητείας σύμφωνα με τους νόμους 4186/2013 και 4339/2015 αναφέρεται και στην τάξη Μαθητείας των αποφοίτων των ΕΠΑ.Λ. με σημαντικές διαφορές από το σύστημα Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ.. Οι εκπαιδευτικοί του Ο.Α.Ε.Δ. πιστεύουν ότι η εναλλακτική επιλογή που παρείχε ο νόμος 1566/1985 στους μαθητές να φοιτούν σε σχολές μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. στον δευτεροβάθμιο κύκλο σπουδών , εξακολουθεί και παραμένει εκπαιδευτική και κοινωνική ανάγκη αρκετών μαθητών, μαθητριών και των οικογενειών που επιθυμούν να συνδέσουν την εκπαίδευση τους στο σχολείο με την εργασία. Οικογενειών που έχουν διαφορετικές επιλογές εκπαιδευτικών διαδρομών και ανήκουν σε κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την οικονομική κρίση και φτωχοποιούνται. Το δυικό σύστημα του Ο.Α.Ε.Δ. ακόμη και με την μορφή των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας εξακολουθεί να έχει υψηλή ζήτηση από την μαθητική κοινότητα και οι κοινωνικοί εταίροι εμπιστεύονται τη λειτουργία του για να επενδύσουν στην αναβάθμιση των επιχειρήσεων του μέσα από τη μαθητεία.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, συνεδρίασε στην Αθήνα το νεοεκλεγέν ΔΣ της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ, όπως αυτό προέκυψε από το 12ο Συνέδριο , που πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2016.
Με μυστική ψηφοφορία όπως προβλέπεται από το καταστατικό της Ομοσπονδίας  το νέο ΔΣ, για πρώτη, εκλέχθηκε ομόφωνα και από τα εννέα μέλη ως εξής:

Πρόεδρος : Παπατσεχιλίδης Γιάννης
Αντιπρόεδρος: Δήμας Αριστείδης
Γενική Γραμματέας: Μπολόφη Άννα
Ταμίας: Μουρούτσος Σπυρίδων
Αν. Γραμματέας: Παπαδάκη Βάνα
Μέλη: Πασχαλίδης Ιωάννης, Παπαδημητρίου Βασίλειος, Στασού Μόσχα, Δαλαμπύρας Δημήτριος

Χωρίς σύστημα .... χωρίς λόγια

Εκτός συστήματος , το σύστημα έπεσε, δε λειτουργεί πάλι ....ες αύριο τα σπουδαία!

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: Εβδομάδα Αλληλεγγύης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων η ΠΕΥ ΟΑΕΔ συλλέγει τρόφιμα μακράς διαρκείας, χριστουγεννιάτικα δώρα και παιχνίδια για παιδιά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. 
Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα, 12/12 έως και την Παρασκευή 16/12.