oaednews

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Δεν κλείνει το κατάστημα του ΟΑΕΔ στην Ιεράπετρα

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης, έπειτα από την συνεχιζόμενη φημολογία σε τοπικά ΜΜΕ για υποβάθμιση ή κλείσιμο του καταστήματος Ο.Α.Ε.Δ. στην πόλη της Ιεράπετρας, σε επικοινωνία που είχε με το γραφείο της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ κ. Καραμεσίνη,  του έγινε γνωστό ότι δεν έχει συζητηθεί τίποτα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα  και κατά συνέπεια  δεν υπάρχει αντίστοιχος σχετικός σχεδιασμός. Οι πληροφορίες για  κλείσιμο του καταστήματος στην Ιεράπετρα προέρχονται από τους σχεδιασμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίοι δεν λαμβάνονται υπόψη πλέον.

Οι νέες εισφορές για τους Δημοσίους Υπαλλήλους-Πόσο επηρεάζονται οι αποδοχές

Το 2017 έρχεται φορτωμένο με αλλαγές στο Ασφαλιστικό και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν βρίσκονται έξω από το χορό. Οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους, επηρεάζει άμεσα και τις αποδοχές τους, που θα είναι μειωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Μονιμοποιούνται οι συμβασιούχοι στους δήμους

Η κατάθεση του άρθρου 20 του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ που, πρόκειται να αποσυρθεί με την μορφή που κατατέθηκε, θα αποτελέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις πρώτες προτεραιότητες του νέου υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη. Πρόκειται για τη ρύθμιση η οποία ανοίγει το δρόμο για μονιμοποίηση, δηλαδή μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, για χιλιάδες συμβασιούχους που έχουν δικαιωθεί δικαστικά χωρίς την αίρεση νεότερων δικαστικών αποφάσεων. Πέραν της πολιτικής βούλησης προς αυτή την κατεύθυνση του νέου υπουργού Εσωτερικών, η επίσπευση της συγκεκριμένης ρύθμισης αναμένεται και λόγω του ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληρφορίες της aftodioikisi.gr, εντός Δεκεμβρίου αναμένεται να εκδικαστούν εκατοντάδες υποθέσεις συμβασιούχων του δήμου Αθηναίων.

ΟΑΕΔ: Τρία προγράμματα για 54.000 προσλήψεις μέσα στον Δεκέμβριο

Μέσα στον Δεκέμβριο αναμένονται από τον ΟΑΕΔ 3 πακέτα για 53.000 νέες προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ. Πρόκειται, επιγραμματικά, για το πρόγραμμα Voucher 29-64 για 23.000 ανέργους του ΟΑΕΔ, για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 27.000 προσλήψεων σε 274 Δήμους και ακόμη 4.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στα νοσοκομεία για 12 μήνες.

Voucher 29-64 για 23.000 ανέργους του ΟΑΕΔ