oaednews

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Θλίψη στον ΟΑΕΔ/ΚΠΑ2 Πρέβεζας

Με μεγάλη θλίψη ενημερωθήκαμε για την απώλεια της συναδέλφισσας Άρτεμις Τασιούδη, η οποία εργαζόταν στο ΚΠΑ2 Πρέβεζας. Η Άρτεμις έδωσε μια σύντομη μάχη με την επάρατο και απεβίωσε σε νεαρή ηλικία, αφήνοντας πίσω της 3 παιδιά και πολλά όνειρα για τη ζωή.

Η κοκκινοσκουφίτσα της ανεργίας και ο κακός λύκος της εκπαίδευσης

 






Η ύπαρξη δεκάδων χιλιάδων νέων με υψηλό καταληκτικό εκπαιδευτικό επίπεδο (AEI - TEI) στους καταλόγους των ανέργων πριμοδοτεί και ενισχύει μια μυθική ανάγνωση της πραγματικότητας: ότι δήθεν «εκείνο που απουσιάζει δεν είναι οι θέσεις στην αγορά εργασίας αλλά το κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό που θα τις καλύψει».
Τις τελευταίες μέρες δημοσιεύτηκε «μελέτη» του ΙΟΒΕ με τίτλο «Εκπαίδευση και αγορά εργασίας στην Ελλάδα: επιπτώσεις της κρίσης και προκλήσεις».

Υπ. Εργασίας: Πότε ξεκινάει η υποβολή του Ε8 για τις υπερωρίες μέσω κινητού τηλεφώνου

Η προεραιτική δυνατότητα υποβολής του εντύπου Ε8 που αναφέρεται στην υπερεργασία και στη νόμιμη υπερωριακή απασχόληση μέσω κινητού τηλεφώνου για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, περιγράφεται σε απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Η υποχρεωτική υποβολή του εν λόγω εντύπου ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου.

Από την ίδια ημερομηνία παύει να υφίσταται η υποχρέωση (χειρόγραφης) τήρησης του ειδικού βιβλίου υπερωριών.