oaednews

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Προαπαιτούμενα ελπίδας


Την περασμένη Κυριακή, η παράταξη του Μνημονίου ηττήθηκε κατά κράτος. Την Δευτέρα που ακολούθησε άρχισε να προδιαγράφεται μια δεύτερη ήττα: η ήττα της Αντι-μνημονιακής παράταξης. Έτσι είναι. Στον καιρό της Κρίσης είναι πολύ εύκολο να έχουμε μόνο ηττημένους. Τόσο στον πολιτικό όσο και στον οικονομικό στίβο. (Αυτή δεν ήταν άλλωστε η μοίρα των λαών την δεκαετία του 1930, η οποία ακολούθησε μετά το 2008 της εποχής εκείνης; Μετά το 1929; Τότε δεν ηττήθηκαν μαζί τόσο οι συντηρητικοί-μεν-φιλελεύθεροι-δε αστοί όσο και η Αριστερά;)

Με ατομικές συμβάσεις το 80% των μισθωτών !!!

Μ.Χάλαρης:Με βάση τον αυξανόμενο ρυθμό καταγγελιών των συλλογικών συμβάσεων από την πλευρά των εργοδοτικών οργανώσεων που επιδιώκουν να προσαρμοστούν στο νέο υφεσιακό περιβάλλον, την πάγια άπρακτη εκπνοή της τρίμηνης προθεσμίας μετά την κάθε καταγγελία και τη μη υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων από τα συνδικάτα ε κ τ ι μ ώ ότι σχεδόν το 80% των μισθωτών θα απασχολείται με ατομικές συμβάσεις εργασίας και χαμηλότερες κατά 20% έως 40% αποδοχές κυρίως λόγω περικοπής επιδομάτων.

Το σχέδιο Βενιζέλου στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών


Αποφασισμένος ή να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή να εκθέσει τους Φώτη Κουβέλη και Αλέξη Τσίπρα αν μία μίνιμουμ συνεννόηση δεν καταστεί δυνατή, προσέρχεται αύριο ή μεθαύριο ο Ευ. Βενιζέλος στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

"Οι 'Ελληνες Παραχώρησαν την κυριαρχία τους"


«Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία, παραχώρησαν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας. Κάτι που δεν θα ευχόμουν ποτέ στην Ιταλία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάριο Μόντι.
Συγκεκριμένα ανέφερε: "Οι τρεις χώρες στις οποίες επιβλήθηκαν τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία- παραχώρησαν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας. Κάτι που δεν θα ευχόμουνα ποτέ στην Ιταλία, διότι οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες".

Tragic ! ! ! ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ: Απειλούσε... με τη «Χρυσή Αυγή»


Δ

εν πίστευαν στα αυτιά... και τα μάτια τους εργαζόμενοι αλλά και συναλλασσόμενοι με τον ΟΑΕΔ το πρωί της Τετάρτης! Μαινόμενος άνδρας απειλούσε θεούς και δαίμονες... επικαλούμενος ακόμη και τη «Χρυσή Αυγή» επειδή πίστευε πως... δεν τον εξυπηρετούσαν όπως θα έπρεπε!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ


Μείζων θέμα όσον αφορά την λειτυργία του ΟΑΕΔ στην Κω , και του οποίου η σπουδαιότητα απασχολεί άμεσα πολλούς Καλυμνιους και ενδιαφέρει την τοπική κοινωνία, ξέσπασε  στο νησί μας , προ ημερών,  σχετικά με την μη ενημέρωση του ηλεκτρονικού συστήματος ΟΑΕΔ με τις ενημερώσεις των καρτών ανεργίας περίπου 40 Καλυμνιων, παρά το γεγονός ότι οι όποιες  ενέργειες, έγιναν νόμιμα και εμπρόθεσμα.