oaednews

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

WIND: Ψάχνει 10 νέους για κατάρτιση και απασχόληση 18 μηνών

Δέκα ταλαντούχοι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πλούσιαεπαγγελματική εξειδίκευση, να αναδείξουν τα ταλέντα τους, αλλά και να γνωρίσουν τον δυναμικό κλάδο των τηλεπικοινωνιών μέσα από την πρωτοβουλία «WIND Young Talents – Graduate Trainee Program».
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους που είναι κάτοχοι πτυχίου καιμεταπτυχιακού τίτλου με κατεύθυνση στους κλάδους της ΔιοίκησηςΕπιχειρήσεων, του Marketing, της Πληροφορικής, των Οικονομικών, τηςΔιοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και της Μηχανικής χωρίς να απαιτείται προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία, παρά μόνο θέληση, ταλέντο και όρεξη για δημιουργία μάθηση και προσωπική ανάπτυξη.
Στόχος του προγράμματος WIND Young Talents είναι η ανάδειξη των αυριανών δυναμικών στελεχών που θα ηγηθούν στην ελληνική επιχειρηματική αγορά και όχι μόνο.

Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας διαβιούν 1,2 δισ άνθρωποι

Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων
Οι μισές οικογένειες παγκοσμίως έχουν βιώσει την ανεργία ή τη μερική απασχόληση ενώ τα τελευταία δύο χρόνια 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, σύμφωνα με το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Σε ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Aξιοπρεπή Eργασία (World Day of Decent Work) όπως καθιερώθηκε η 7η Οκτωβρίου, αναφέρεται επίσης ότι  τα εργατικά ατυχήματα και οι επαγγελματικές ασθένειες ευθύνονται για πολλές απώλειες και ανθρώπινο πόνο. Αποτελούν, όπως αναφέρεται, το εμπόδιο προς την αξιοπρεπή εργασία και το οικονομικό κόστος που συνεπάγονται είναι εξαιρετικά υψηλό.

Voucher συνέχεια: Ανακοίνωση Ομοσπ. Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 180 / 5 -10 – 2015
Προς Όλες τις υπηρεσίες
Ενώσεις-Μέλη μας
          
Με αφορμή την αντίδραση των συλλογικών οργάνων των ΚΕΚ (ΠΑ.ΣΥ.ΚΕΚ και ΕΛΣΕΚΕΚ) σχετικά με την διεξαγωγή ελέγχων στους παρόχους κατάρτισης αναφορικά με το πρόγραμμα «Επιταγή Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας ανέργων αποφοίτων ΑΕΙ ΤΕΙ» και αφού επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι:

·         τα συγκεκριμένου τύπου προγράμματα στην καλύτερη περίπτωση δεν προσφέρουν τίποτα στον άνεργο
·         όπως υλοποιούνται τα προγράμματα αυτά εξουθενώνουν και απαξιώνουν το εργατικό δυναμικό, ανακυκλώνουν την ανεργία και κατευθύνουν τους πόρους για την καταπολέμηση της ανεργίας σε λίγες επιχειρήσεις
·         τα χρησιμοποιούμενα κονδύλια θα μπορούσαν να κατευθυνθούν όπως -επανειλημμένα και με συνέπεια ζητάμε τα τελευταία χρόνια – σε προγράμματα ΑΜΕΣΗΣ δημιουργίας θέσεων εργασίας

Air France: Ανακοίνωσε μαζικές απολύσεις. Οργισμένοι οι εργαζόμενοι, 3000 απολύσεις

Η Air France επιβεβαίωσε σήμερα σε θερμό κλίμα τα σχέδια για συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απώλεια περίπου 3.000 θέσεων εργασίας σε βάθος διετίας, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους πιλότους της εταιρίας, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Τέσσερα συνδικάτα των εργαζομένων είχαν εξαγγείλει για σήμερα απεργιακή κινητοποίηση, ενώ πολλές εκατοντάδες εργαζομένων διέκοψαν το πρωί τη συνεδρίαση κατά την οποία η διοίκηση ανακοίνωνε τα σχέδιά της στους κοινωνικούς εταίρους, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τα αποτελέσματα ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Σήμερα Δευτέρα 05/10/2015, αναρτήθηκαν οι Αρχικοί Πίνακες και τα αποτελέσματα αξιολόγησης ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΙΕΚ, του ΟΑΕΔ για το έτος κατάρτισης 2015-2016

Οι υποψήφιοι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των Αρχικών Πινάκων Αξιολόγησης, εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών και συγκεκριμένα από Τρίτη 6/10/2015 έως και Πέμπτη 8/10/2015. Ώρες παραλαβής ενστάσεων, από τις 08.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. Οι ενστάσεις υποβάλλονται ή αποστέλλονται ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή με courier, υπόψη της αρμόδιας Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, στις παρακάτω διευθύνσεις:

 ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ