oaednews

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Πάτρα: «Φάμπρικα» για τις αιτήσεις κοινοφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ; – Καταγγελίες για ιδιώτες που ζητούν 20 ευρώ από ηλεκτρονικά αναλφάβητους ανέργους

Ιδιώτες ζητούν χρήματα από ανέργους που θέλουν να υποβάλλουν αιτήσεις στον ΟΑΕΔ και να βρουν μια θέση εργασίας, έστω και οκτάμηνη, στο πρόγραμμα κοινοφελούς εργασίας. Αυτές τις καταγγελίες έχει δεχθεί από Πατρινούς, η δημοτική Αρχή, η οποία αποφάσισε να διαθέσει τους υπαλλήλους της για τη δωρεάν υποβολή των αιτήσεων που γίνεται ηλεκτρονικά.
Οι αιτήσεις ξεκίνησαν από τις 10 το πρωί της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 13ης Οκτωβρίου 2016.
Μιλώντας στο thebest.gr, στελέχη της δημοτικής Αρχής εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι η διαδικασία των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, καθώς με αυτό τον τρόπο, επί της ουσίας, αφήνονται εκτός διαδικασίας, τα φτωχότερα τμήματα του πληθυσμού, τα οποία είναι «ηλεκτρονικά αναλφάβητοι» και δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν ιδιώτες να τους κάνουν την αίτηση.

Εκδήλωση Αλληλεγγύης στον Πέτρο Καπετανόπουλο

Μια εκδήλωση πραγματικής αλληλεγγύης στον Π.Κ. πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στο μετρό στα Σεπόλια. Την εκδήλωση οργάνωσε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Πέτρο Καπετανόπουλο και συμμετείχαν πολλές συλλογικότητες. Κατά τη συζήτηση έγινε λόγος για την κρατική αυθαιρεσία όπως συχνά εκδηλώνεται μέσα από ενέργειες της αστυνομίας αλλά και της δικαιοσύνης.

Στα βήματα του Φειδιππίδη……………το ΚΠΑ2 Σπάρτης





Το «Σπάρταθλον» είναι ένας ετήσιος διεθνής αγώνας υπερμαραθωνίου δρόμου 245,3 χλμ (6 μαραθώνιοι) που διεξάγεται στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη. Αναβιώνει τα βήματα του αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων Φειδιππίδη, που το 490 Π. Χ  πριν από τη μάχη του Μαραθώνα εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες στον πόλεμο των Ελλήνων εναντίον των Περσών. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα. Βασισμένοι στις αναφορές του Έλληνα Ιστορικού Ηροδότου το 1982 Άγγλοι αξιωματικοί της RAT, που παράλληλα ήταν και δρομείς μεγάλων αποστάσεων με επικεφαλής των Τζων Φόντεν (είχε την αρχική ιδέα) ταξίδεψαν στην Ελλάδα. Σκοπός τους ήταν αν μπορούσαν να καλύψουν τα 250 χ.λ.μ και να εξακριβώσουν αν ο Ηρόδοτος είχε δίκιο.

Δυσλειτουργίες στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Ο… χαμός γίνεται αυτές τις μέρες στην σελίδα του ΟΑΕΔ στο διαδίκτυο, με εκατοντάδες ανέργους να προσπαθούν να μπουν μέσα, πατώντας τον κωδικό και το συνθηματικό τους, έτσι ώστε να κάνουν την αίτηση για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
Ωστόσο, η σελίδα του ΟΑΕΔ, εξαιτίας των εκατοντάδων ανέργων που προσπαθούν να μπουν μέσα, φορτώνει με δυσκολία.