oaednews

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Κερδισμένοι όσοι βγουν με σύνταξη ως το 2020

Ξήλωμα του νόμου Κατρούγκαλου και ανατροπές στον υπολογισμό των συντάξεων φέρνει η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας, που προβλέπει τον καθορισμό των συντάξιμων αποδοχών από το 2002 και μετά, ανάλογα με την εξέλιξη δείκτη τιμών καταναλωτή και όχι με το δείκτη μεταβολής μισθών που κρίθηκε ανεφάρμοστος από τη Στατιστική Αρχή.
Το θέμα είχε αποκαλύψει ο Ελεύθερος Τύπος στις 23 Φεβρουαρίου και το ρεπορτάζ επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας, αφενός με την κατάθεση της χθεσινής τροπολογίας και αφετέρου με την επίσημη παραδοχή της Στατιστικής Αρχής ότι αυτό που ζητούσε ο νόμος Κατρούγκαλου (δείκτης εξέλιξης μισθών στο σύνολο της οικονομίας) δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Η ΕΛ.ΣΤΑΤ. επιρρίπτει μάλιστα ευθύνες στο Υπουργείο Εργασίας, καθώς λέει στην ανακοίνωσή της ότι είχε ενημερώσει από τον περασμένο Νοέμβριο ότι είναι αδύνατος ο καθορισμός του δείκτη μισθών με τον τρόπο που το ζητά ο νόμος 4387/2016.

Παγκόσμιος Δείκτης Μιζέριας: Στην 4η θέση η Ελλάδα

Μία ακόμη αρνητική διάκριση καταγράφει η Ελλάδα, κερδίζοντας μια διόλου αξιοζήλευτη θέση στην πρώτη πεντάδα του δείκτη μιζέριας του Bloomberg, που συντάσσεται με βάση τις προοπτικές απασχόλησης και πληθωρισμού.
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, μετά τη Βενεζουέλα, τη Νότια Αφρική και την Αργεντινή.

Θλιβερό νέο από το ΚΠΑ Χανίων

Απεβίωσε σήμερα ο συνάδελφος από το ΚΠΑ Χανίων Γιάννης Καραβιτάκης. Τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στους συναδέλφους στο ΚΠΑ, που σημειωτέον είναι ο τρίτος εν ενεργεία